דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 398 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות)

  • הניוקי
  • תפוח אדמה - 7 יחידות בינוניות - סה"כ (1.18 ק"ג)
  • ביצה - Large
  • חלמון ביצה - יחידה (18 גרם)
  • מרגרינה בטעם חמאה - 25 גרם
    או חמאה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • קמח לבן - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
    במידת הצורך אפשר להוסיף
  • רוטב העגבניות הפיקנטי
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • שום - כף
    כתוש - לפי הטעם
  • פפריקה - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • עגבנייה - 8 יחידות בינוניות - סה"כ (1.38 ק"ג)
    טריות וחתוכות לקוביות
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
    לפי הטעם
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    במידת הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ניוקי ברוטב עגבניות
ניוקי ביתי ברוטב עגבניות פיקנטי
  • 1 לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה למשך כ- 20 דקות או עד להתרככות, לקרר היטב ולקלף.
  • 2 לגרד את תפוחי האדמה על פומפייה, להוסיף את שאר המצרכים וללוש לבצק (אם דביק אז להוסיף מעט קמח).
  • 3 לחלק את הבצק לחצי, כל חצי לגלגל לגליל ארוך, לחתוך לחתיכות קטנות, להחליק אותם לתוך המים הרותחים ולבשל כ- 10 דקות או עד שהניוקי יצופו.
  • 4 להוציא את הניוקי מהמים על מגש ובינתיים להכין את הרוטב.
  • 5 לטגן את השום בשמן, להוסיף את שאר המצרכים לפי הסדר ולבשל כ- 15 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  • 6 להניח את הניוקי על כלי הגשה (ניתן גם לחמם לפני אם רוצים), למזוג את הרוטב מעל ולקשט כיד הדמיון.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 12.8% 10.7% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב