דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ניוקי ברוטב עגבניות טעים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 250 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מאדים את תפוחי האדמה הסגולים בסיר אידוי בקליפתם עד לריכוך. לאחר שהתרככו מקלפים ומועכים לפירה בעודם חמים. מוסיפים את התבלינים וגם את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק נוח. יכול להיות שלא יהיה צורך בכל כמות הקמח. נותנים לבצק לנוח שעה במקרר.
  • 2 לאחר מנוחת הבצק יוצרים ממנו גלילים דקים על משטח מקומח היטב. אם הבצק דביק ניתן לקמח עוד אך לא להגזים. את הגלילים חותכים לפיסות קטנות - לניוקי.
  • 3 מבשלים את הניוקי במי מלח רותחים עד שהם צפים וכשהם צפים זורקים אותם ישירות לסיר עם הרוטב.
  • 4 להכנת הרוטב: חוצים את עגבניות התמר, נפטרים מהעוקץ, מסדרים בתבנית מרופדת נייר כסף ומפזרים מעליהן את המלח הגס. אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך כ- 20-30 דקות עד שהעגבניות צלויות קלות.
  • 5 במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה. חוצים את עגבניות השרי ואת העגבנייה הגדולה חותכים לקוביות. מוסיפים את העגבניות החתוכות למחבת עם השום ומבשלים כ- 5 דקות. את העגבניות הצלויות חותכים לרבעים ומוסיפים לרוטב. מתבלים עוד לפי הטעם ומבשלים עוד עד שהרוטב מסמיך.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הערה: אם אין תפוחי אדמה סגולים אפשר להחליף באותה כמות של תפוחי אדמה רגילים, אך יכול להיות שיהיה צורך בעוד חצי כוס קמח בנוסף לכמות הרשומה כי תפוחי אדמה סגולים יבשים יותר מהרגילים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של טל אברזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)257103
חלבונים (גרם)6.05 2.42
פחמימות (גרם)4920
מתוכן סוכרים (גרם)6.59 2.63
שומנים (גרם)4.9 1.96
מתוכם שומן רווי (גרם)0.6 0.24
נתרן (מ"ג)2,401960.37
סיבים תזונתיים (גרם)4.46 1.78
מים (גרם)100.2940.11
ליקופן (מ"ג)2.851.14
ויטמין A (מק"ג)38.3815.35
ויטמין B (מ"ג)0.960.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.630.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.626.25
ויטמין C (מ"ג)17.757.1
ויטמין E (מ"ג)1.190.47
ויטמין K (מק"ג)10.524.21
סידן (מ"ג)50.3520.14
ברזל (מ"ג)1.260.51
מגנזיום (מ"ג)12.444.98
זרחן (מ"ג)31.4612.58
אבץ (מ"ג)0.210.09
אשלגן (מ"ג)595.16238.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.510.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.470.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.951.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.881.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 7.6% 9.4% 76%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה