דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 250 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ניוקי סגול ברוטב עגבניות צלויות
ניוקי ברוטב עגבניות טעים
  • 1 מאדים את תפוחי האדמה הסגולים בסיר אידוי בקליפתם עד לריכוך. לאחר שהתרככו מקלפים ומועכים לפירה בעודם חמים. מוסיפים את התבלינים וגם את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק נוח. יכול להיות שלא יהיה צורך בכל כמות הקמח. נותנים לבצק לנוח שעה במקרר.
  • 2 לאחר מנוחת הבצק יוצרים ממנו גלילים דקים על משטח מקומח היטב. אם הבצק דביק ניתן לקמח עוד אך לא להגזים. את הגלילים חותכים לפיסות קטנות - לניוקי.
  • 3 מבשלים את הניוקי במי מלח רותחים עד שהם צפים וכשהם צפים זורקים אותם ישירות לסיר עם הרוטב.
  • 4 להכנת הרוטב: חוצים את עגבניות התמר, נפטרים מהעוקץ, מסדרים בתבנית מרופדת נייר כסף ומפזרים מעליהן את המלח הגס. אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך כ- 20-30 דקות עד שהעגבניות צלויות קלות.
  • 5 במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה. חוצים את עגבניות השרי ואת העגבנייה הגדולה חותכים לקוביות. מוסיפים את העגבניות החתוכות למחבת עם השום ומבשלים כ- 5 דקות. את העגבניות הצלויות חותכים לרבעים ומוסיפים לרוטב. מתבלים עוד לפי הטעם ומבשלים עוד עד שהרוטב מסמיך.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הערה: אם אין תפוחי אדמה סגולים אפשר להחליף באותה כמות של תפוחי אדמה רגילים, אך יכול להיות שיהיה צורך בעוד חצי כוס קמח בנוסף לכמות הרשומה כי תפוחי אדמה סגולים יבשים יותר מהרגילים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 7.6% 9.4% 76%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב