דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גפילטעפיש מסורתי לראש השנה
גפילטעפיש מסורתי לראש השנה
גפילטעפיש מסורתי לראש השנה
גם בראש השנה זה נפלא

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 183 גרם למנה\יחידה (25-30 קציצות דג)

  • תערובת הדג
  • קרפיון - 1 ק"ג
    פילה טרי וטחון ללא עצמות
  • בצלים - 3 יחידות גדולות - סה"כ (966 גרם)
    קצוצים דק
  • ביצים - 2 יחידותL
  • סוכר - כף גדושה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • חלה מתוקה - 2 פרוסות - סה"כ (100 גרם)
    פרוסות רטובות, סחוטות וקצוצות
  • פירורי לחם - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
    או פירורי מצה
  • הירקות
  • מים - 2 ליטר
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לקוביות
  • גזרים - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
    פרוסים
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    חתוך
  • סוכר - 1/2 כף שטוחה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה לערבב היטב את כל מצרכי תערובת הדג.
  • 2 להשהות כחצי שעה לספיגת טעמים.
  • 3 לסיר שטוח ורחב למזוג כ- 2 ליטר מים, להוסיף את קוביות הבצל, הגזר, הסלרי והתבלינים, ולהביא לרתיחה.
  • 4 ליצור קציצות מתערובת הדג (כ- 30 קציצות), להניח בסיר ולבשל כשעתיים על אש נמוכה. לקרר מעט ולהכניס למקרר - טעים לאחר 24 שעות.
  • 5 בתיאבון חיוך

לפסח להחליף את החלה ופירורי לחם ב- 4-5 כפות קמח מצה או שקית אחת של קניידלך מוכן.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11060
חלבונים (גרם)10.01 5.47
פחמימות (גרם)105
מתוכן סוכרים (גרם)3.69 2.02
שומנים (גרם)3.33 1.82
מתוכם שומן רווי (גרם)0.72 0.39
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)48.25 26.39
נתרן (מ"ג)251.67137.66
סיבים תזונתיים (גרם)1.28 0.7
מים (גרם)157.1985.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)156.6285.67
ויטמין B (מ"ג)1.770.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.950.52
ויטמין B5 (מ"ג)0.480.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)189.84
ויטמין B12 (מק"ג)0.570.31
ויטמין C (מ"ג)3.72.02
ויטמין D (מק"ג)0.10.05
ויטמין E (מ"ג)0.240.13
ויטמין K (מק"ג)3.361.84
סידן (מ"ג)39.9221.84
ברזל (מ"ג)0.860.47
מגנזיום (מ"ג)22.0312.05
זרחן (מ"ג)221.05120.91
אבץ (מ"ג)0.880.48
אשלגן (מ"ג)281.48153.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.80.44
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.130.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.260.69
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.710.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 13.6% 40.8% 40.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.