דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 183 גרם למנה\יחידה (25-30 קציצות דג)

  • תערובת הדג
  • קרפיון - 1 ק"ג
    פילה טרי וטחון ללא עצמות
  • בצל - 3 יחידות גדולות - סה"כ (966 גרם)
    קצוצים דק
  • ביצה - 2 Large
  • סוכר - כף גדושה (17 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • חלה מתוקה - 2 פרוסות - סה"כ (100 גרם)
    פרוסות רטובות, סחוטות וקצוצות
  • פירורי לחם - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
    או פירורי מצה
  • הירקות
  • מים - 2 ליטר
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לקוביות
  • גזר - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
    פרוסים
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    חתוך
  • סוכר - 1/2 כף שטוחה - סה"כ (8 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
גפילטעפיש מסורתי לראש השנה
גם בראש השנה זה נפלא
  • 1 בקערה לערבב היטב את כל מצרכי תערובת הדג.
  • 2 להשהות כחצי שעה לספיגת טעמים.
  • 3 לסיר שטוח ורחב למזוג כ- 2 ליטר מים, להוסיף את קוביות הבצל, הגזר, הסלרי והתבלינים, ולהביא לרתיחה.
  • 4 ליצור קציצות מתערובת הדג (כ- 30 קציצות), להניח בסיר ולבשל כשעתיים על אש נמוכה. לקרר מעט ולהכניס למקרר - טעים לאחר 24 שעות.
  • 5 בתיאבון חיוך

לפסח להחליף את החלה ופירורי לחם ב- 4-5 כפות קמח מצה או שקית אחת של קניידלך מוכן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 13.6% 40.8% 40.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב