דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות עןף והודו כשרות לפסח

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 312 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות (כ- 18 קציצות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל חומרי הקציצות (הבשרים הטחונים, 2 כפות שמן, כוסברה, קמח מצה, ביצה, שום, כפית מלח, כפית כורכום, 1/2 כפית פלפל שחור, כפית כמון, פפריקה חריפה ובצל אחד מגורד דק) בקערה גדולה ומניחים בצד (אפשר בינתיים במקרר).
  • 2 בסיר שטוח ורחב מטגנים בצל חתוך גס עד שקיפות עם 3 כפות שמן, מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן עד ריכוך ואיבוד הנפח של הסלרי, בערך כ- 10 דקות.
  • 3 מוסיפים 2-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים (כפית מלח, כפית כורכום, כפית כמון, כפית פלפל שחור וחוויאג` למרק).
  • 4 יוצרים כדורים מהתערובת הבשר, מניחים בסיר בעדינות אחד ליד השני וממשיכים בבישול בערך כ- 40-45 דקות.
  • 5 במשך הבישול מערבבים בתנועות סיבוביות את הסיר בעדינות ומוזגים בעזרת כף גדולה מהרוטב על הקציצות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדי שיהיה קל יותר ליצור קציצות בידיים אפשר להניח קערת מים בזמן שיוצרים קציצות, ומדי פעם להרטיב את כפות הידיים...
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בנתחי בשר דלים בשומן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)334107
חלבונים (גרם)25.43 8.15
פחמימות (גרם)196
מתוכן סוכרים (גרם)7.27 2.33
שומנים (גרם)18.21 5.84
מתוכם שומן רווי (גרם)3.47 1.11
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.10.03
כולסטרול (מ"ג)125.49 40.22
נתרן (מ"ג)1,328425.51
סיבים תזונתיים (גרם)3.49 1.12
מים (גרם)241.477.37
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)61.9819.86
ויטמין B (מ"ג)10.073.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.11
ויטמין B3 (מ"ג)7.192.31
ויטמין B5 (מ"ג)1.540.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.770.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)47.0515.08
ויטמין B12 (מק"ג)0.870.28
ויטמין C (מ"ג)12.674.06
ויטמין D (מק"ג)0.320.1
ויטמין E (מ"ג)0.790.25
ויטמין K (מק"ג)45.614.62
סידן (מ"ג)91.6629.38
ברזל (מ"ג)2.760.89
מגנזיום (מ"ג)53.1117.02
זרחן (מ"ג)293.7294.14
אבץ (מ"ג)2.70.87
אשלגן (מ"ג)915.19293.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.490.8
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.120.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.180.7
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.991.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.471.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 27.4% 38.3% 29%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.