דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 412 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (כ- 18 קציצות))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות עוף והודו ברוטב סלרי
קציצות עןף והודו כשרות לפסח
  • 1 מערבבים את כל מצרכי הקציצות בקערה גדולה ומניחים בצד (אפשר בינתיים במקרר).
  • 2 בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל החתוך גס בשמן עד לשקיפות, מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן במשך כ- 10 דקות עד לריכוך ואיבוד הנפח של הסלרי. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 3 יוצרים כדורים מתערובת הבשר, מניחים אותם בסיר בעדינות אחד ליד השני וממשיכים בבישול למשך כ- 40-45 דקות. במשך הבישול מערבבים בתנועות סיבוביות את הסיר בעדינות ומוזגים בעזרת כף גדולה מהרוטב על הקציצות.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדי שיהיה קל יותר ליצור קציצות בידיים אפשר להניח קערת מים בזמן שיוצרים קציצות, ומדי פעם להרטיב את כפות הידיים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בנתחי בשר דלים בשומן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 27.3% 37.9% 29.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב