דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חזה טלה ממולא בתמרים ולימונים כבושים
חזה טלה ממולא בתמרים ולימונים כבושים
חזה טלה ממולא בתמרים ולימונים כבושים
מנה עיקרית פשוט מושלמת לארוחה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 את חזה הטלה (במשקל קילו וחצי) הפרוס והנקי לחצות לשני מלבנים בעובי אחיד יחסית. להניח את הנתח כשצד הבשר כלפי מעלה ולפזר את כל המרכיבים באופן אחיד. שימו לב לכמות המלח שאתם מוסיפים - הלימון הכבוש מלוח גם כך.
  • 2 לגלגל את נתח הטלה הפרוס לגליל. אני גילגלתי על הצד הקצר של המלבן כדי שהגליל יהיה עבה יותר - נתון להחלטתכם. אגב, סיבי נתח הטלה הם אלכסוניים, ולכן כיוון הגילגול לא קריטי וחיתוך הפרוסות לא ייפגע.
  • 3 לקשור כל גליל בשר בעזרת 4 חוטי קשירה כדי לשמור על צורתו, להניח על רשת בתוך תבנית צלייה עמוקה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות טורבו.
  • 4 להוציא את התבנית ולמזוג לתוכה כוס וחצי מים, לכסות בנייר אלומיניום ולהדק את השוליים כדי לאטום אותה (להיעזר במגבת יבשה).
  • 5 להנמיך את חום התנור ל- 140 מעלות ולצלות למשך כ- 3 שעות.
  • 6 להעביר את נוזלי הצלייה מהתבנית לכלי אחסון, לצנן, לכסות ולהעביר למקפיא למשך כחצי שעה כדי שהשומן הצף ייקרש מעט. להיפטר מהשומן בעזרת כף.
  • 7 את הנוזל להעביר למחבת ביחד עם כל מצרכי הרוטב, לצמצם על אש גבוהה למשך כ- 10 דקות עד שמתקבל נוזל (אמורה לצאת כמות של חצי כוס, מסירים את העשבים).
  • 8 להגיש את הרוטב לצד פרוסות הטלה הממולאות (מומלץ לפרוס את גלילי הטלה לאחר לילה במקרר לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ולא לאחר הצלייה).
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: חוט קשירה + תבנית צלייה עם רשת.

השימוש במצרכים ב"סינטה טלה" הינו לשם חישוב ערך תזונתי מוערך בלבד. יש לעשות שימוש בחזה טלה. הערך התזונתי לא כולל את הלימונים הכבושים, האורגנו והמרווה. נתח הטלה הוא נתח שומני, אך עסיסי וכזה שניתן להכינו בבישול ארוך וגם בהכנה מראש. פרוסה או שתיים אמורות להספיק לסועד, בייחוד ובמידה ויש מנות בשר נוספות בארוחה. אפשר לגלגל את הנתח השלם לגליל ארוך, אך אני העדפתי לחצות אותו לשני מלבנים ולגלגל על הצד הקצר של המלבן על מנת לקבל גליל מעט יותר עבה. ניתן לחמם גם במיקרוגל!

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)431258
חלבונים (גרם)38.64 23.14
פחמימות (גרם)127
מתוכן סוכרים (גרם)10.27 6.15
שומנים (גרם)24.76 14.83
מתוכם שומן רווי (גרם)10.34 6.19
כולסטרול (מ"ג)139.5 83.53
נתרן (מ"ג)236.78141.79
סיבים תזונתיים (גרם)1.07 0.64
מים (גרם)89.453.54
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1.751.05
ויטמין B (מ"ג)12.117.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.25
ויטמין B3 (מ"ג)10.116.05
ויטמין B5 (מ"ג)1.130.68
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.3719.38
ויטמין B12 (מק"ג)3.892.33
ויטמין C (מ"ג)0.410.24
ויטמין D (מק"ג)0.080.04
ויטמין E (מ"ג)0.230.14
ויטמין K (מק"ג)6.994.19
סידן (מ"ג)27.5216.48
ברזל (מ"ג)3.21.92
מגנזיום (מ"ג)44.2326.49
זרחן (מ"ג)295.62177.02
אבץ (מ"ג)6.673.99
אשלגן (מ"ג)569.23340.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.781.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.350.21
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.350.81
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)10.446.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)9.485.68

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 32.5% 50.7% 15.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
פיצה בטטה

פיצה בטטה

פלפלים ממולאים בקינואה

פלפלים ממולאים בקינואה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

סלט אטריות שעועית ופפאיה

סלט אטריות שעועית ופפאיה

עוגת בננה ושוקולד צ'יפס טבעונית מקמח כוסמין

עוגת בננה ושוקולד צ'יפס טבעונית מקמח כוסמין

סלט אטריות זכוכית ויאטנמי

סלט אטריות זכוכית ויאטנמי

גזר: 7 עובדות שאתם חייבים להכיר

גזר: 7 עובדות שאתם חייבים להכיר

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪