דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 608 גרם למנה\יחידה (24 קציצות (4 קציצות למנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות סבתא - קציצות מבושלות ברוטב
קציצות סבתא בטעם של פעם
  • 1 הכנת עיסת הקציצות: במעבד מזון קוצצים את הפטרוזיליה עד שהיא קצוצה היטב. מוסיפים ביצה, פירורי לחם, פלפל שחור גרוס, מלח ופפריקה מתוקה. ממשיכים לעבד עוד כמה שניות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 בקערה מערבבים את תערובת הפטרוזיליה עם סה"כ הבשר הטחון (אפשר חצי חצי עוף ובקר או רק בקר). מערבבים היטב בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה לגמרי. שמים במקרר ל- 10-15 דקות.
  • 3 את כל הירקות חותכים באופן גס מלבד הסלרי, אותו קוצצים דק.
  • 4 מחממים תנור ל- 180 מעלות. מתערובת הקציצות צרים כדורים בקוטר של כ- 3-4 ס"מ בעזרת ידיים רטובות. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 10-15 דקות בתנור החם.
  • 5 בזמן שהקציצות בתנור מכינים את הרוטב: מחממים שמן קנולה בסיר רחב ומאדים את הבצל והסלרי על להבה גבוהה כ- 5 דקות עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את שאר הירקות מלבד תפוחי האדמה, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ- 4-5 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, מים לכיסוי הירקות, מלח, סוכר, פפריקה וקטשופ. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • 6 מוסיפים את הקציצות האפויות לרוטב ו"מטביעים" אותן בנוזל. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. לאחר חצי שעה, פותחים את המכסה וממשיכים לבשל עם מכסה פתוח כחצי שעה נוספת. מדי פעם מערבבים.
  • 7 מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.7% 10.3% 40.4% 39.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב