דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מג`דרה בורגול ועדשים שחורות עם בצל מקורמל
מג`דרה בורגול ועדשים שחורות עם בצל מקורמל
הבצל המקורמל כל כך מוסיף למנה!

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את הבורגול לכחצי שעה במים רותחים, שוטפים ומסננים.
  • 2 מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים עם מלח עד לריכוך. שימו לב - הם אמורות להיות רכות אבל לא מדי.
  • 3 למחבת חמה על אש בינונית ללא שמן מוסיפים את הבצלים, מטגנים כ- 3 דקות, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים (ככה הבצל מתקרמל יותר מהר). כשהבצל מתחיל להתקרמל מוסיפים את שמן הזית, הכמון, המלח והפלפל השחור.
  • 4 מסננים את העדשים השחורות המוכנות, מוסיפים לסיר עם הבצל המקורמל, טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
  • 5 מוציאים חצי מכמות הבצל והעדשים לקערה. מוסיפים את הבורגול וכוס מים למחבת ומבשלים כ- 20 דקות.
  • 6 מוסיפים את הבצל והעדשים שהשארנו בצד מלמעלה ומפזרים את הסומאק. זהו - יש לכם מג`דרה בורגול מושלמת!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אני בדרך כלל מכינה את המג`דרה שלי עם אורז אבל הפעם ניסיתי עם בורגול ויצא ממש טעים. המנה הזו יכולה לשמש כתוספת, אני אכלתי אותה עם סלט עגבניות, טחינה מעל וסומאק. מושלם!

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של חלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)205202
חלבונים (גרם)7.54 7.43
פחמימות (גרם)3535
מתוכן סוכרים (גרם)3.41 3.36
שומנים (גרם)4.74 4.67
מתוכם שומן רווי (גרם)0.72 0.71
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.02
נתרן (מ"ג)510.99503.79
סיבים תזונתיים (גרם)9.84 9.71
מים (גרם)50.9850.26
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.720.71
ויטמין B (מ"ג)3.13.06
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.2
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.91.87
ויטמין B5 (מ"ג)0.620.61
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)74.0172.96
ויטמין C (מ"ג)3.413.36
ויטמין E (מ"ג)0.110.11
ויטמין K (מק"ג)1.691.67
סידן (מ"ג)36.5836.07
ברזל (מ"ג)2.272.24
מגנזיום (מ"ג)70.5169.52
זרחן (מ"ג)163.06160.76
אבץ (מ"ג)1.281.26
אשלגן (מ"ג)340.18335.39
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.190.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.180.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.1% 8.2% 13.1% 61.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.