דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • העדשים והאורז
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    ירוקות
  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
  • מלח -  כפיות שטוחות
  • השום והתבלינים
  • שום - 7 שיניים
    כתושות
  • כורכום -  כפיות שטוחות
  • כמון טחון - כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 10 כפות - סה"כ (100 מ"ל)
    לטיגון
  • עוד מי בישול מומלחים
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    רותחים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לברור ולשטוף את העדשים, ולהשרותם למשך כשעה במים כדי לרכך אותם.
  • 2 להרתיח בסיר 5 כוסות מים, להוסיף את העדשים ולבשל במשך כ- 20 דקות.
  • 3 להוסיף את האורז והמלח, ולהמשיך לבשל עוד כ- 10 דקות (עד שהאורז חצי מבושל). להוציא מהסיר, לסנן מהמים ולהניח בקערה (ניתן גם לשטוף תחת מי ברז במידה ורוצים אורז פחות מלוח - לא חובה).
  • 4 לטגן קלות בשמן (באותו הסיר) את השום הכתוש ולהוסיף את הכורכום והכמון.להעביר את האורז עם העדשים אל הסיר עם השום והתבלינים, ולערבב היטב.
  • 5 לערבב את המים הרותחים עם המלח, למזוג מעל האורז, לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה למשך כ- 20-30 דקות נוספות או עד שהאורז מוכן. מתקבלת מג`דרה ביתית נפלאה!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף בצל מטוגן כמובן - אני הכנתי בגרסא קצת אחרת עם יותר שום, אך בהחלט אפשרי וטעים ביותר להוסיף בצל מטוגן.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
מומלץ להפחית בכמות השמן המטוגן.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להפחית בכמות השמן.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)312304
חלבונים (גרם)9.16 8.93
פחמימות (גרם)4443
מתוכן סוכרים (גרם)0.52 0.51
שומנים (גרם)11.96 11.67
מתוכם שומן רווי (גרם)0.94 0.92
נתרן (מ"ג)875.63854.27
סיבים תזונתיים (גרם)7.68 7.5
מים (גרם)28.3927.7
ויטמין A (מק"ג)0.430.41
ויטמין B (מ"ג)1.71.66
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.19
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.640.63
ויטמין B5 (מ"ג)0.490.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.210.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)102.3499.84
ויטמין C (מ"ג)3.093.01
ויטמין E (מ"ג)0.140.13
ויטמין K (מק"ג)1.291.26
סידן (מ"ג)25.9225.28
ברזל (מ"ג)2.12.05
מגנזיום (מ"ג)29.5128.79
זרחן (מ"ג)107.72105.09
אבץ (מ"ג)1.131.1
אשלגן (מ"ג)251.35245.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.6% 16.4% 12.6% 60.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.