דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מג`דרה בורגול ועדשים שחורות עם בצל מקורמל
הבצל המקורמל כל כך מוסיף למנה!
  • 1 משרים את הבורגול לכחצי שעה במים רותחים, שוטפים ומסננים.
  • 2 מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים עם מלח עד לריכוך. שימו לב - הם אמורות להיות רכות אבל לא מדי.
  • 3 למחבת חמה על אש בינונית ללא שמן מוסיפים את הבצלים, מטגנים כ- 3 דקות, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים (ככה הבצל מתקרמל יותר מהר). כשהבצל מתחיל להתקרמל מוסיפים את שמן הזית, הכמון, המלח והפלפל השחור.
  • 4 מסננים את העדשים השחורות המוכנות, מוסיפים לסיר עם הבצל המקורמל, טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
  • 5 מוציאים חצי מכמות הבצל והעדשים לקערה. מוסיפים את הבורגול וכוס מים למחבת ומבשלים כ- 20 דקות.
  • 6 מוסיפים את הבצל והעדשים שהשארנו בצד מלמעלה ומפזרים את הסומאק. זהו - יש לכם מג`דרה בורגול מושלמת!
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אני בדרך כלל מכינה את המג`דרה שלי עם אורז אבל הפעם ניסיתי עם בורגול ויצא ממש טעים. המנה הזו יכולה לשמש כתוספת, אני אכלתי אותה עם סלט עגבניות, טחינה מעל וסומאק. מושלם!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.1% 8.2% 13.1% 61.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב