דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מלפפונים חמוצים בסגנון עיראקי

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (כמספר המלפפונים)

  • מלפפון עם קליפה - 11 יחידות קטנות - סה"כ (572 גרם)
    10-12 מלפפונים קטנים ורזים
  • שמיר - 1/4 צרור - סה"כ (20 גרם)
  • עלי דפנה - 2 עלים
    לא חובה
  • מלח - 2 כפות שטוחות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
  • שום - 3.5 שיניים
    3-4 שיניים חתוכות לפרוסות
  • פלפל אנגלי - 6 גרגירים שלמים
    לא חובה
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את המלפפונים ולהניח בצנצנת להכנת חמוצים.
  • 2 להוסיף את כל שאר המצרכים, ולמלא במים עד שיכסו את המלפפונים.
  • 3 להמתין 3-4 ימים ולהתענג על מלפפונים חמוצים מושלמים!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין גם מלפפונים בחומץ ולשלב במקום המים חצי צנצנת חומץ וחצי מים.

ציוד נדרש: צנצנת מתאימה לחמוצים (קטנה-בינונית).

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי. זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית החמוצים על השיש.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1321
חלבונים (גרם)0.6 0.97
פחמימות (גרם)35
מתוכן סוכרים (גרם)1.02 1.65
שומנים (גרם)0.1 0.16
מתוכם שומן רווי (גרם)0.02 0.04
נתרן (מ"ג)1,2011,945
סיבים תזונתיים (גרם)0.4 0.64
מים (גרם)54.6488.52
ויטמין A (מק"ג)11.2618.24
ויטמין B (מ"ג)0.390.64
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.111.5
ויטמין C (מ"ג)9.8916.02
ויטמין E (מ"ג)0.030.06
ויטמין K (מק"ג)8.9314.47
סידן (מ"ג)17.7128.69
ברזל (מ"ג)0.360.59
מגנזיום (מ"ג)9.0414.64
זרחן (מ"ג)18.3129.66
אבץ (מ"ג)0.160.26
אשלגן (מ"ג)107.93174.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.6% 2.4% 14.5% 73.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?