1 שמים בקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, וכוס מים, מערבלים, משאירים כ- 10 דקות לראש עיסה (נותנים לשמרים להתמוסס עם הסוכר והמים - גורם לבצק להיות הרבה יותר אוורירי), לאחר מכן מוסיפים את הקמח, מפעילים את המיקסר, ותוך כדי לישה מוסיפים את המים לפי הצורך.
2 לאחר שמתקבל גוש בצק מוסיפים את המלח ושמן הזית, ולשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד ואוורירי.
3 משמנים קערה, מניחים בה את הבצק, עוטפים בניילון נצמד או במגבת (אני שמה גם קופסת גפרורים וראש של שום בין הניילון הנצמד למגבת - למדתי את זה מסבתא, ואני לא יודעת למה בדיוק - אבל זה עוזר לבק לתפוח הרבה יותר) ומתפיחים במקום חמים למשך כשעה עד להכפלת הנפח. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 250 מעלות צלזיוס.
4 מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים שווים, פותחים כל כדור עם ידיים רטובות ועם אצבעות משומנות בשמן זית עושים טביעות אצבעות על הבצק.
5 אופים בתנור החם בחלק העליון של התנור במשך כ- 10 דקות או עד להזהבה מלמעלה, מורידים לתחתית התנור וממשיכים לאפות כ- 15 דקות נוספות.
6 מוציאים מהתנור ומתחילים להרכיב את הסביח על הפוקאצ`ה החמה והמוכנה: חומוס, חצילים מטוגנים, סלט ירקות או ירקות חתוכים, ביצים קשות, מלפפון חמוץ, תפוחי אדמה מטוגנים, עשבי תיבול, טחינה, עמבה וכל מה שאתם אוהבים בתוך הסביח שלכם. מתקבלת פוקאצ`ת סביח פשוט מושלמת!
7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מיקסר.
הערך התזונתי לא כולל את כל מרכיבי הסביח אלא את בצק הפוקאצ`ה בלבד.