דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פטנט מושלם להכנת סמבוסק חומוס מהיר

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסמבוסק)

  • "הבצק"
  • לחם לבן פרוס - 10 פרוסות - סה"כ (300 גרם)
    פרוסות גדולות
  • המלית
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • חומוס שלם - 1/2 קופסת שימורים - סה"כ (145 גרם)
    גרגירים מבושלים ומרוסקים גס
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • שום - 1/4 כפית
    כתוש
  • לטיגון
  • ביצים - 2 יחידותL
    טרופות
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה עדינה.
  • 2 להוסיף את גרגירי החומוס המסוננים והתבלינים, לערבב עוד כ- 5 דקות על להבה נמוכה ולקרר.
  • 3 בעזרת כוס גדולה לחלוץ עיגולים מפרוסות הלחם (לא לזרוק את השאריות - אני ייבשתי אותן בתנור וטחנתי לפירורי לחם).
  • 4 למלא בתערובת החומוס ולהדק בעדינות עם כף היד.
  • 5 לטבול בביצים הטרופות ולטגן בשמן החם טיגון קל משני הצדדים או עד להזהבה יפה. מתקבל סמבוסק חומוס מהיר עם פטנט!
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסק לאחר הטיגון. ייתכן שימוש בכמות גדולה יותר של שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)250236
חלבונים (גרם)5.56 5.24
פחמימות (גרם)2120
מתוכן סוכרים (גרם)1.58 1.49
שומנים (גרם)16 15.1
מתוכם שומן רווי (גרם)1.49 1.41
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)50.59 47.73
נתרן (מ"ג)310.96293.36
סיבים תזונתיים (גרם)2.4 2.26
מים (גרם)38.7736.58
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)21.8220.58
ויטמין B (מ"ג)0.490.46
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.250.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.2910.65
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.11
ויטמין C (מ"ג)1.781.68
ויטמין D (מק"ג)0.280.26
ויטמין E (מ"ג)0.160.15
ויטמין K (מק"ג)0.310.29
סידן (מ"ג)16.2215.3
ברזל (מ"ג)0.430.41
מגנזיום (מ"ג)5.835.5
זרחן (מ"ג)39.2637.04
אבץ (מ"ג)0.260.24
אשלגן (מ"ג)78.0773.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.520.49
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.490.46

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 35.5% 12.3% 46.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.66 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.