דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסמבוסק)

  • "הבצק"
  • לחם לבן פרוס - 10 פרוסות - סה"כ (300 גרם)
    פרוסות גדולות
  • המלית
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • חומוס שלם - 1/2 קופסת שימורים - סה"כ (145 גרם)
    גרגירים מבושלים ומרוסקים גס
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • שום - 1/4 כפית
    כתוש
  • לטיגון
  • ביצים - 2 יחידותL
    טרופות
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סמבוסק חומוס פטנט מפרוסות לחם
פטנט מושלם להכנת סמבוסק חומוס מהיר
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה עדינה.
  • 2 להוסיף את גרגירי החומוס המסוננים והתבלינים, לערבב עוד כ- 5 דקות על להבה נמוכה ולקרר.
  • 3 בעזרת כוס גדולה לחלוץ עיגולים מפרוסות הלחם (לא לזרוק את השאריות - אני ייבשתי אותן בתנור וטחנתי לפירורי לחם).
  • 4 למלא בתערובת החומוס ולהדק בעדינות עם כף היד.
  • 5 לטבול בביצים הטרופות ולטגן בשמן החם טיגון קל משני הצדדים או עד להזהבה יפה. מתקבל סמבוסק חומוס מהיר עם פטנט!
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסק לאחר הטיגון. ייתכן שימוש בכמות גדולה יותר של שמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 35.5% 12.3% 46.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.66 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב