דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אין על קובה חמוסטה!

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 300 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל (סה"כ 20 קובות בינוניות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת המעטפת:
  • 1 להשרות את הבורגול במים למשך כ- 10 דקות.
  • 2 לערבב את הבורגול עם הסולת והמלח (במידת הצורך להוסיף עוד מים עד שנוח לעבוד עם הבצק - כל בורגול וסולת סופגים אחרת).
  • 3 להניח בצד למנוחה של כשעה.
  • הכנת המרק:
  • 1 לטגן את הבצל עם השמן והכורכום עד להזהבה קלה.
  • 2 להוסיף את השום, המנגולד, הסלרי, הבצל הירוק והקישואים, ולהמשיך לאדות במשך כמה דקות.
  • 3 להוסיף את המים, המלח ומיץ הלימון, ולבשל למשך כרבע שעה.
  • הכנת הקובות והמשך התבשיל:
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את הבשר (לפורר בעזרת מזלג תוך כדי הטיגון) עד שמשנה את צבעו, להוסיף את התבלינים, לערבב ולסנן מהשמן.
  • 2 לקחת כדור מבצק הבורגול בעזרת עם ידיים רטובות, למלא במלית הבשר, לסגור היטב, לגלגל לצורת קובה (אפשר גם לשטח מעט) ולהעביר לסיר המרק להמשך בישול של כחצי שעה.
  • 3 לטעום ולתקן טעמים - מתקבלת קובה חמוסטה מושלמת!
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)360120
חלבונים (גרם)21.79 7.25
פחמימות (גרם)5117
מתוכן סוכרים (גרם)4.42 1.47
שומנים (גרם)8.31 2.77
מתוכם שומן רווי (גרם)1.79 0.6
כולסטרול (מ"ג)38 12.65
נתרן (מ"ג)1,058352.34
סיבים תזונתיים (גרם)6.04 2.01
מים (גרם)205.1768.3
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)54.5418.16
ויטמין B (מ"ג)6.182.06
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.06
ויטמין B3 (מ"ג)4.691.56
ויטמין B5 (מ"ג)0.730.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.420.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.3812.44
ויטמין B12 (מק"ג)1.550.52
ויטמין C (מ"ג)13.24.4
ויטמין E (מ"ג)0.670.22
ויטמין K (מק"ג)71.8923.93
סידן (מ"ג)67.3722.43
ברזל (מ"ג)3.271.09
מגנזיום (מ"ג)78.6426.18
זרחן (מ"ג)222.4574.05
אבץ (מ"ג)4.051.35
אשלגן (מ"ג)626.1208.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.090.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 9.5% 24.9% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.