דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אתם לא רוצים לפספס את המנה הזו

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 723 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכניסים את הבטטה הגדולה (עם חריץ באמצע) לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, ואופים כחצי שעה עד לריכוך (בודקים עם סכין האם היא ננעצת בקלות).
  • 2 במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים גם את הבשר הטחון ומפוררים אותו בעזרת מזלג עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הערמונים, מערבבים ומכבים את האש.
  • 3 מוציאים את הבטטה מהתנור, פותחים אותה לאורכה, ממליחים ובעזרת מזלג מועכים מעט את תוכנה. מעל אמצע הבטטה מוסיפים את תערובת הבשר, ובהגשה מזלפים מעל את הטחינה ומפזרים את הפקאנים הגרוסים.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להכין טחינה ביתית ולא להשתמש בטחינה מוכנה כמובן.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של סתיו!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)907126
חלבונים (גרם)46.53 6.44
פחמימות (גרם)11115
מתוכן סוכרים (גרם)30.79 4.26
שומנים (גרם)32.54 4.5
מתוכם שומן רווי (גרם)6.35 0.88
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.090.01
כולסטרול (מ"ג)95 13.15
נתרן (מ"ג)2,427335.94
סיבים תזונתיים (גרם)16.8 2.33
מים (גרם)484.567.06
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3,357464.6
ויטמין B (מ"ג)21.252.94
ויטמין B1 (מ"ג)0.620.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.70.1
ויטמין B3 (מ"ג)13.851.92
ויטמין B5 (מ"ג)4.190.58
ויטמין B6 (מ"ג)1.830.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)60.448.37
ויטמין B12 (מק"ג)3.880.54
ויטמין C (מ"ג)92.6412.82
ויטמין E (מ"ג)4.030.56
ויטמין K (מק"ג)13.741.9
סידן (מ"ג)197.3527.31
ברזל (מ"ג)7.621.05
מגנזיום (מ"ג)167.5323.19
זרחן (מ"ג)577.6879.96
אבץ (מ"ג)10.421.44
אשלגן (מ"ג)2,506346.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.370.61
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.220.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.150.58
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)7.231
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)7.191

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 15.7% 22.5% 53.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.