מצרכים למתכון
2 מנות/יחידות, 723 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
אתם לא רוצים לפספס את המנה הזו
- 1 מכניסים את הבטטה הגדולה (עם חריץ באמצע) לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, ואופים כחצי שעה עד לריכוך (בודקים עם סכין האם היא ננעצת בקלות).
- 2 במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים גם את הבשר הטחון ומפוררים אותו בעזרת מזלג עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הערמונים, מערבבים ומכבים את האש.
- 3 מוציאים את הבטטה מהתנור, פותחים אותה לאורכה, ממליחים ובעזרת מזלג מועכים מעט את תוכנה. מעל אמצע הבטטה מוסיפים את תערובת הבשר, ובהגשה מזלפים מעל את הטחינה ומפזרים את הפקאנים הגרוסים.
- 4 בתיאבון
טיפ למתכון
מומלץ להכין טחינה ביתית ולא להשתמש בטחינה מוכנה כמובן.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
8.1% |
15.7% |
22.5% |
53.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב