דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 300 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל (סה"כ 20 קובות בינוניות))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קובה חמוסטה עיראקית מושלמת
אין על קובה חמוסטה!
  • הכנת המעטפת:
  • 1 להשרות את הבורגול במים למשך כ- 10 דקות.
  • 2 לערבב את הבורגול עם הסולת והמלח (במידת הצורך להוסיף עוד מים עד שנוח לעבוד עם הבצק - כל בורגול וסולת סופגים אחרת).
  • 3 להניח בצד למנוחה של כשעה.
  • הכנת המרק:
  • 1 לטגן את הבצל עם השמן והכורכום עד להזהבה קלה.
  • 2 להוסיף את השום, המנגולד, הסלרי, הבצל הירוק והקישואים, ולהמשיך לאדות במשך כמה דקות.
  • 3 להוסיף את המים, המלח ומיץ הלימון, ולבשל למשך כרבע שעה.
  • הכנת הקובות והמשך התבשיל:
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את הבשר (לפורר בעזרת מזלג תוך כדי הטיגון) עד שמשנה את צבעו, להוסיף את התבלינים, לערבב ולסנן מהשמן.
  • 2 לקחת כדור מבצק הבורגול בעזרת עם ידיים רטובות, למלא במלית הבשר, לסגור היטב, לגלגל לצורת קובה (אפשר גם לשטח מעט) ולהעביר לסיר המרק להמשך בישול של כחצי שעה.
  • 3 לטעום ולתקן טעמים - מתקבלת קובה חמוסטה מושלמת!
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 9.5% 24.9% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב