דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובה סלק שאתם חייבים לטעום

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 463 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לערבב היטב בקערה את הסולת, המלח והשמן. לאחר שהסולת משומנת להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת מרקם רך ובצקי, לכסות את הקערה ולתת לבצק מנוחה של כחצי שעה. בינתיים לעבור להכנת המילוי.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה. בקערה לערבב היטב את הבשר הטחון עם השמן, הפפריקה המתוקה והמלח, להוסיף למחבת עם הבצל המטוגן, לערבב היטב ולהמשיך לטגן על אש גבוהה עד שהבשר מוכן ומשנה את צבעו. טרם כיבוי האש יש להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לערבב היטב ולהעביר לקערה לקירור. לאחר שהבצק נח והמילוי קר - אפשר להתחיל לעבוד.
  • 3 לפרוס נייר אפייה על משטח עבודה, לפזר מעט קמח ובעזרת מערוך לרדד את הבצק ממש דק. בעזרת קורצן עגול או כוס עגולה לקרוץ עיגולים יחסית גדולים, להוציא את העיגולים שקרצנו מהשבלונה, למלא במילוי נדיב ולסגור היטב. ניתן לסדר את הקובות על מגש רחוקים זה מזה ולהקפיא במשך לילה. לאחר מכן, אפשר להעביר לקופסה ולהשתמש כל פעם שרוצים להכין קובה (יוצאות כ- 25 יחידות). את הקובות להכניס כשהן קפואות לגמרי לתוך כל מרק שמכינים ולבשל כ- 30 דקות על אש בינונית (מדי פעם לערבב כדי שלא תידבקנה).
  • 4 במידה ובוחרים שלא להקפיא - להכין מרק סלק ולהוסיף את הקובות ישר למרק החם: לטגן את הבצל בשמן בסיר סוטאז` רחב עד להזהבה, להוסיף את העגבניות ורסק העגבניות, לערבב היטב ולהוסיף את התבלינים (המלח, הכמון, הפפריקה, גריל העוף והפלפל השחור). לבשל במשך כ- 3 דקות ולאחר מכן להוסיף את הסלקים, לערבב ולהוסיף מים (אתם שולטים בכמות, אני אוהבת להכין רוטב סמיך ולכן מוסיפה מים עד חצי הסיר). לבשל במשך כ- 20 דקות ולאחר מכן להוסיף את תפוח האדמה, הקובה והסלרי, לערבב ולבשל כ- 30 דקות נוספות. מתקבלת קובה סלק מושלמת!
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)657142
חלבונים (גרם)27.07 5.84
פחמימות (גרם)9220
מתוכן סוכרים (גרם)8.09 1.75
שומנים (גרם)20.62 4.45
מתוכם שומן רווי (גרם)4.48 0.97
כולסטרול (מ"ג)42.5 9.17
נתרן (מ"ג)527.2113.8
סיבים תזונתיים (גרם)3.8 0.82
מים (גרם)286.6961.89
ליקופן (מ"ג)1.310.28
ויטמין A (מק"ג)83.4318.01
ויטמין B (מ"ג)6.031.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B3 (מ"ג)4.260.92
ויטמין B5 (מ"ג)0.820.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.560.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)63.9713.81
ויטמין B12 (מק"ג)1.360.29
ויטמין C (מ"ג)31.496.8
ויטמין E (מ"ג)1.050.23
ויטמין K (מק"ג)125.8627.17
סידן (מ"ג)60.2113
ברזל (מ"ג)3.080.66
מגנזיום (מ"ג)47.7310.3
זרחן (מ"ג)187.1940.41
אבץ (מ"ג)3.420.74
אשלגן (מ"ג)745.49160.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 14.3% 18.8% 64.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.