דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות במילוי בשר
לחמניות במילוי בשר
פשוט ביס מושלם

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת המלית:
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את הבשר הטחון, לפורר עם מזלג ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
  • 2 להוסיף את השום, הכוסברה והתבלינים, לערבב ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
  • 3 להניח את המילוי על מסננת על מנת להגיר את כל הנוזלים.
  • הכנת הבצק ואפיית הלחמניות:
  • 1 ללוש את כל מרכיבי הבצק למשך כ- 10 דקות (להוסיף את המים בהדרגה, לא תמיד צריך הכל).
  • 2 להתפיח את הבצק למשך כ- 45 דקות עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחלק את הבצק ל- 10 כדורים שווים, לפתוח כל כדור, למלא בכף גדושה מהמילוי, לסגור היטב ללחמניות עגולות ולהתפיח שוב כ- 45 דקות. בינתיים, לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 4 למרוח את הלחמניות בביצה הטרופה, לפזר את השומשום ולאפות בתנור החם למשך כ- 20-25 דקות. מתקבלות לחמניות במילוי בשר שכולם יאהבו!
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)393219
חלבונים (גרם)15.74 8.76
פחמימות (גרם)4827
מתוכן סוכרים (גרם)6.28 3.49
שומנים (גרם)15.29 8.51
מתוכם שומן רווי (גרם)2.19 1.22
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)48.1 26.78
נתרן (מ"ג)457.71254.85
סיבים תזונתיים (גרם)1.73 0.96
מים (גרם)91.3150.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.5415.33
ויטמין B (מ"ג)3.111.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.13
ויטמין B3 (מ"ג)2.051.14
ויטמין B5 (מ"ג)0.350.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.210.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.3417.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.990.55
ויטמין C (מ"ג)5.763.21
ויטמין D (מק"ג)0.140.08
ויטמין E (מ"ג)0.360.2
ויטמין K (מק"ג)4.12.28
סידן (מ"ג)64.5635.95
ברזל (מ"ג)2.781.55
מגנזיום (מ"ג)14.117.86
זרחן (מ"ג)144.0280.19
אבץ (מ"ג)2.141.19
אשלגן (מ"ג)201.67112.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.40.78
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.440.8
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.270.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 19% 19.5% 59.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?