דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 516 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
טבית עירקי
טבית מהמטבח העירקי
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות, ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים קלות משני הצדדים. מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים ומבשלים כ- 10 דקות (עם מכסה סגור). מוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  • 3 מוסיפים את האורז, משאירים על רתיחה למשך כ- 3 דקות ומעבירים לאש קטנה עד שכל המים נספגים כ- 10-15 דקות (עם מכסה סגור עטוף במגבת).
  • 4 מניחים על הפלטה למשך כ- 12 שעות. הרי לכם טבית עירקי טעים ביותר לשבת!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את הבצל לטגן ממש עד להזהבה, כמעט שרוף. מי שרוצה יכול להוסיף כמות יותר גדולה של עוף בהתאם לכמות הסועדים, וכנ"ל גם לגבי האורז (כמובן עם הכפלה של כמות המים).

יש להשתמש בכרעי ושוקי עוף רגילים (במצרכים כתוב "חלקים אכילים" על מנת שהערך התזונתי של המתכון יהיה מדויק ככל האפשר). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. את המתכון הזה לימדה אותי השכנה שלי אילנה... מדי פעם בשבתות הבנות שלי הלכו אליה לשחק עם הנכדים שלה והם אכלו אצלה את החמין הזה ואהבו... עכשיו כל שבת החמין הזה אצלי על השולחן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 11.8% 37.5% 48.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב