דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הכי טעים - גם בחול המועד פסח

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 275 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן בשמן בסיר סוטאז` רחב את הבצלים וגבעולי הסלרי על אש נמוכה-בינונית ולערבב מדי פעם.
  • 2 לאחר שהבצל הופך לשקוף להוסיף את הקישואים המגורדים ולהמשיך לטגן מעט תוך כדי ערבוב.
  • 3 להזיז את מסת הירקות הצידה, להוסיף לסיר את הבשר הטחון ולפורר אותו תוך כדי הטיגון.
  • 4 שהבשר מעט משנה את צבעו לערבב הכל יחד, להוסיף לטיגון את הפטרוזיליה, עלי הסלרי, התבלינים והסילאן, לערבב ולהמשיך לבשל עוד קצת.
  • 5 שתי אופציות להגשה: להגיש את המסה כמו שהיא על מצע של אורז לבן או לערבב את האורז והבשר ביחד (מומלץ להגיש עם צנוברים מעל).
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

הערך התזונתי לא כולל את המלח להכנת האורז. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ליעד!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)448163
חלבונים (גרם)37.75 13.73
פחמימות (גרם)3714
מתוכן סוכרים (גרם)4.08 1.48
שומנים (גרם)16.55 6.02
מתוכם שומן רווי (גרם)4.12 1.5
כולסטרול (מ"ג)95 34.56
נתרן (מ"ג)539.04196.1
סיבים תזונתיים (גרם)1.88 0.68
מים (גרם)175.2263.74
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)17.116.22
ויטמין B (מ"ג)10.143.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.1
ויטמין B3 (מ"ג)8.243
ויטמין B5 (מ"ג)0.930.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.580.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.8710.87
ויטמין B12 (מק"ג)3.881.41
ויטמין C (מ"ג)7.882.87
ויטמין E (מ"ג)0.580.21
ויטמין K (מק"ג)38.7514.1
סידן (מ"ג)41.9415.26
ברזל (מ"ג)4.091.49
מגנזיום (מ"ג)49.3917.97
זרחן (מ"ג)314.39114.37
אבץ (מ"ג)8.383.05
אשלגן (מ"ג)673.89245.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 17.8% 40.5% 39.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?