1. מלית תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות גדולות ומרככים במשך כ- 15 דקות במיקרו (עד לריכוך מלא) עם 2 כפות מים (שמים בכלי אטום שמיועד למיקרו, מוסיפים כפות מים, סוגרים את הכלי, מערבבים טיפה ושולחים למיקרו).
2. את הבצלים קוצצים דק ומזהיבים אותם עם השמן. כשהם מתחילים להזהיב מוסיפים 20 גרם חמאה, ממשיכים לטגן על אש בינונית עד להזהבה מלאה ומוסיפים את החלב. מערבבים וממשיכים לטגן עד להשחמה.
3. מועכים את תפוחי האדמה החמים לפירה, מוסיפים את הבצל, הגבינה ויתר החמאה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים למקרר לכשעתיים.
4. מלית הבטטה: קולפים את הבטטות, חותכים אותן לקוביות גדולות ומרככים כ- 10 דקות במיקרו (עד לריכוך מלא) עם 2 כפות מים. מועכים למחית חלקה ומוסיפים את רוטב הצ`ילי והפפריקה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומעבירים לשעתיים של קירור.
5. מחממים תנור ל- 175 מעלות. מכינים שלוש קערות: קמח, ביצה טרופה ופנקו. מכינים כדורים בגודל של כדור פינג פונג מתערובת תפוחי האדמה/הבטטות, מגלגלים בקמח, בביצה ולבסוף בפנקו. מניחים את הכדורים על תבנית שרופדה בנייר אפייה. מרססים מעט ספריי שמן למעלה ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות עד שהכדורים מזהיבים. אם יש צורך, הופכים אותם (אפשר להפוך על הצד במידת הצורך). מגישים חם.
6. כדורי הפירה וכדורי הבטטה מוכנים - בתיאבון
זמן ההכנה לא כולל את זמן השהייה במקרר. שימו לב - המתכון אפוי ולא מטוגן, ולכן בריא יחסית. ניתן גם לטגן את הכדורים בשמן עמוק (וסביר שטעמם אף ישתפר), אך הם נהדרים גם ככה.