דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק אפונה חורפי וטעים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 429 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • אפונה - 3/4 כוס - סה"כ (96 גרם)
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
  • דלורית - 1/2 כוס קוביות - סה"כ (60 גרם)
    חתוכה
  • בטטה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (157 גרם)
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    יחידה קטנה
  • שום - שן
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סלרי - כרפס - גבעול (45 גרם)
    ענף סלרי
  • שמיר - 4 גבעולים - סה"כ (8 גרם)
  • מים - 1.75 ליטר
    כליטר וחצי עד 2 ליטר
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    קצוץ
  • גזר - יחידה קטנה ללא קליפה (54 גרם)
    מגורד
  • שמן קנולה - כפית (5 מ"ל)
    לאידוי הבצל והגזר
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את האפונה במים חמים כשעה עד שעתיים לפני הבישול (מקצר את זמן הבישול).
  • 2 להכניס לסיר עם מים את כל המצרכים מלבד השמן, הגזר המגורד והבצל הקצוץ.
  • 3 להביא לרתיחה, להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה או עד שהירקות רכים.
  • 4 לרסק את המרק בבלנדר ידני לתערובת חלקה.
  • 5 במחבת קטנה לאדות את הבצל בכפית שמן למשך כדקה, להוסיף את הגזר המגורד ולאדות עוד כדקה.
  • 6 להוסיף את הבצל והגזר למרק, לבשל עוד כ- 2 דקות ולכבות. זה הזמן לתקן תיבול ולהוסיף במידת הצורך מלח ופלפל.
  • 7 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן השריית האפונה. שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11527
חלבונים (גרם)5.21 1.22
פחמימות (גרם)225
מתוכן סוכרים (גרם)4.09 0.95
שומנים (גרם)1.15 0.27
מתוכם שומן רווי (גרם)0.09 0.02
נתרן (מ"ג)630.87147.23
סיבים תזונתיים (גרם)6.48 1.51
מים (גרם)394.8692.15
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)520.66121.51
ויטמין B (מ"ג)1.210.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.580.14
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.515.02
ויטמין C (מ"ג)10.392.43
ויטמין E (מ"ג)0.880.2
ויטמין K (מק"ג)16.193.78
סידן (מ"ג)59.3313.85
ברזל (מ"ג)1.580.37
מגנזיום (מ"ג)21.935.12
זרחן (מ"ג)34.328.01
אבץ (מ"ג)0.230.05
אשלגן (מ"ג)403.294.1
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.5% 3.3% 14.9% 63.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.06 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה