דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טעים, טעים ושוב טעים!, צילום: איל קרן

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 638 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים בסיר עם שמן את הבצל, הסלרי והשום, עד לגוון זהוב.
  • 2 מסננים את האפונה היבשה המושרית, שוטפים היטב, מוסיפים לתוך הסיר ומערבבים.
  • 3 מוסיפים אספרגוס, מלח ופלפל ומערבבים.
  • 4 לאחר שהכל מעורבב יחדיו מוסיפים את ציר העוף והמים הרותחים, ומביאים לרתיחה. מבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה.
  • 5 מנמיכים את האש, מוסיפים חצי מכמות הכוסברה וממשיכים לבשל ללא מכסה על אש קטנה. בודקים את האפונה אם היא רקה מספיק.
  • 6 מוסיפים את הכוסברה שנשארה לנו, מערבבים ומורידים מהאש.
  • 7 טוחנים הכל עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 8 מוסיפים את חלב הקוקוס ומחזירים לגז עד לסמיכות הרצויה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומגישים.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר מעל כל מנת מרק מעט פיסטוקים קלויים וקצוצים ועלי כוסברה טריים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)45972
חלבונים (גרם)15.49 2.43
פחמימות (גרם)366
מתוכן סוכרים (גרם)15.16 2.38
שומנים (גרם)30.46 4.78
מתוכם שומן רווי (גרם)22.4 3.51
כולסטרול (מ"ג)6 0.94
נתרן (מ"ג)496.1677.79
סיבים תזונתיים (גרם)10.25 1.61
מים (גרם)550.6686.34
ליקופן (מ"ג)0.020
ויטמין A (מק"ג)118.418.56
ויטמין B (מ"ג)9.41.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.510.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.460.07
ויטמין B3 (מ"ג)7.011.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.650.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.550.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)216.2933.91
ויטמין C (מ"ג)29.684.65
ויטמין E (מ"ג)1.810.28
ויטמין K (מק"ג)103.0216.15
סידן (מ"ג)97.3815.27
ברזל (מ"ג)4.720.74
מגנזיום (מ"ג)104.416.37
זרחן (מ"ג)336.6952.79
אבץ (מ"ג)2.760.43
אשלגן (מ"ג)1,077168.88
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.920.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.850.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.240.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.040.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.1% 32.9% 16.7% 39.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.73 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.