דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק אפונה יבשה
מרק אפונה יבשה
מומלץ להגיש עם קרוטונים ביתיים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 628 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • אפונה -  כוסות - סה"כ (192 גרם)
    אפונה ירוקה יבשה
  • אפונת גינה מוקפאת - כוס (128 גרם)
    מופשרת
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ גס או קצוץ
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    פרוסים לעיגולים
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    קצוצים גס
  • שום - 5.5 שיניים
    5-6 שיני שום פרוסות
  • ציר עוף - 2 ליטר
    אפשר גם ציר ירקות או מים
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה גס - או כוסברה
  • מלח - כפית שטוחה
    חצי כפית + חצי כפית
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    חצי כפית + חצי כפית
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מאדים בשמן זית את הבצל, מוסיפים גזר ושום ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס (חצי כפית וחצי כפית - לפי הטעם).
  • 2 מוסיפים את האפונה היבשה, הפטרוזיליה/הכוסברה והסלרי ומערבבים. זה השלב להוסיף גם את התפו"א במידה ורוצים מרק סמיך יותר (ראו רעיונות לשידרוג).
  • 3 מוסיפים ציר או מים (בין 8-10 כוסות, תלוי ברמת הסמיכות שאתם אוהבים), מתבלים במלח ופלפל (חצי כפית וחצי כפית - לפי הטעם) ומביאים לרתיחה.
  • 4 מבשלים על אש נמוכה כשעה, טוחנים במערבל ידני או מעבירים למג`ימיקס ומחזירים לסיר, במידה וצריך מוסיפים מעט מים.
  • 5 זה הזמן להוסיף את האפונה העדינה ולתקן תיבול במידת הצורך.
  • שידרוגים:
  • 1 קרוטונים תוצרת בית.
  • 2 לתבל בכמון או חוואיג` או פפריקה מתוקה/מעושנת/חריפה.
  • 3 אני אוהבת להוסיף זרעי כוסברה (בשלב של הגזר והשום).
טיפ למתכון
אפשר להוסיף תפו"א לסמיכות (מקולף וחתוך גס).

הערך התזונתי לא כולל את הרעיונות לשידרוג. שימו לב שהמרק מסמיך מאוד בשהות במקרר, ולכן כדאי להוסיף קצת מים לפני חימום חוזר. שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ענבר דויטש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)28145
חלבונים (גרם)16.11 2.57
פחמימות (גרם)396
מתוכן סוכרים (גרם)13.94 2.22
שומנים (גרם)7.27 1.16
מתוכם שומן רווי (גרם)1.66 0.26
כולסטרול (מ"ג)12 1.91
נתרן (מ"ג)1,330211.96
סיבים תזונתיים (גרם)6.92 1.1
מים (גרם)538.3985.79
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)515.4282.12
ויטמין B (מ"ג)9.871.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.340.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.470.08
ויטמין B3 (מ"ג)7.931.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)99.2415.81
ויטמין C (מ"ג)45.187.2
ויטמין E (מ"ג)0.910.14
ויטמין K (מק"ג)398.9363.57
סידן (מ"ג)105.616.83
ברזל (מ"ג)3.490.56
מגנזיום (מ"ג)58.989.4
זרחן (מ"ג)219.5934.99
אבץ (מ"ג)1.610.26
אשלגן (מ"ג)953.5151.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.040.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.990.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.430.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.040.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10% 10.5% 23.3% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.