מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 628 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מומלץ להגיש עם קרוטונים ביתיים
- 1 מאדים בשמן זית את הבצל, מוסיפים גזר ושום ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס (חצי כפית וחצי כפית - לפי הטעם).
- 2 מוסיפים את האפונה היבשה, הפטרוזיליה/הכוסברה והסלרי ומערבבים. זה השלב להוסיף גם את התפו"א במידה ורוצים מרק סמיך יותר (ראו רעיונות לשידרוג).
- 3 מוסיפים ציר או מים (בין 8-10 כוסות, תלוי ברמת הסמיכות שאתם אוהבים), מתבלים במלח ופלפל (חצי כפית וחצי כפית - לפי הטעם) ומביאים לרתיחה.
- 4 מבשלים על אש נמוכה כשעה, טוחנים במערבל ידני או מעבירים למג`ימיקס ומחזירים לסיר, במידה וצריך מוסיפים מעט מים.
- 5 זה הזמן להוסיף את האפונה העדינה ולתקן תיבול במידת הצורך.
- שידרוגים:
- 1 קרוטונים תוצרת בית.
- 2 לתבל בכמון או חוואיג` או פפריקה מתוקה/מעושנת/חריפה.
- 3 אני אוהבת להוסיף זרעי כוסברה (בשלב של הגזר והשום).
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אפשר להוסיף תפו"א לסמיכות (מקולף וחתוך גס).
הערך התזונתי לא כולל את הרעיונות לשידרוג. שימו לב שהמרק מסמיך מאוד בשהות במקרר, ולכן כדאי להוסיף קצת מים לפני חימום חוזר. שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10% |
10.5% |
23.3% |
56.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב