אורז בריא וטעים
1. משרים את אורז הבר לכשעה במים חמימים ומסננים מהמים.
2. מחממים את שמן הזית במחבת/סיר ומטגנים בו את האורז ל- 5 דקות.
3. מוסיפים את המים הרותחים והמלח, ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות. מוסיפים את האפונה הירוקה וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.
5. בודקים אם האורז כבר רך. אם כן - מכבים את האש ומחכים 5 דקות במכסה סגור. אם עדיין קשה מעט - מבשלים עוד כ- 10 דקות.
6. מאווררים את האורז בעזרת מזלג ומגישים.
7. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.