אורז בריא וטעים
מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
- 1 משרים את אורז הבר לכשעה במים חמימים ומסננים מהמים.
- 2 מחממים את שמן הזית במחבת/סיר ומטגנים בו את האורז ל- 5 דקות.
- 3 מוסיפים את המים הרותחים והמלח, ומביאים לרתיחה.
- 4 מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות. מוסיפים את האפונה הירוקה וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.
- 5 בודקים אם האורז כבר רך. אם כן - מכבים את האש ומחכים 5 דקות במכסה סגור. אם עדיין קשה מעט - מבשלים עוד כ- 10 דקות.
- 6 מאווררים את האורז בעזרת מזלג ומגישים.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
עוד הצעות למתכונים
כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר
מתכונים חלופיים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
8.3% |
10.6% |
14.9% |
66.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.