דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 54 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המופלטות)

  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
    מנופה
  • שמרים יבשים - כפית (3 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    אם יש צורך להוסיף עוד קצת
  • מלח - כפית שטוחה
    שלא ייגעו בשמרים בהתחלה
  • שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
    כמות שמן מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מופלטה מושלמת
אין אין אין אין מימונה - בלי בלי בלי בלי מופלטה!
  • 1 לערבב את השמרים יחד עם 1/4 כוס מים ולהניח בצד כ- 10 דקות.
  • 2 לאחר מכן לשים בתחתית הקערה את השמרים המעורבבים עם המים, להוסיף את הקמח המנופה ומעל להוסיף בהדרגה את יתרת המים. ללוש כ- 5 דקות, להוסיף את המלח וללוש עוד כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד (הבצק צריך להיות מעט דביק ולא נוזלי).
  • 3 לשמן מעט את משטח העבודה` ליצור מהבצק כדורים בערך בגודל של כדור פינג-פונג ולשים מעט שמן מעל כל כדור. להניח לכדורים לתפוח כ- 25-30 דקות.
  • 4 אחרי שהכדורים תפחו לשמן את משטח העבודה ובעזרת הידיים לפתוח כל כדור לצורת עיגול דק. גם אם הבצק נקרע מעט זה בסדר.
  • 5 להניח את המופלטה על מחבת חמה ללא שמן עד שמזהיבה ולהפוך לצד השני. לאחר כדקה להניח עליה מופלטה נוספת ואז להפוך את שתי המופלטות יחד - כך שהמופלטה החדשה תהיה כלפי מטה וכך להמשיך את יתרת המופלטות.
  • 6 להגיש מופלטה מושלמת לצד דבש וחמאה. כשהמופלטות חמות אני אישית מערבבת אותן יחד עם הדבש והחמאה ומגלגלת לפני ההגשה. ניתן ורצוי להגיש לצד מים חמים או תה עם נענע.
  • 7 תיהנו במימונה חיוך

הערך התזונתי לא כולל את התוספות על המופלטות. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת במופלטות. יש לעשות שימוש בשמן לפי הצורך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 21.8% 9.9% 68.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב