דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

405 גרם לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
גבינת שמנת ביתית קלה להכנה
אתם הולכים להתמכר לגבינת השמנת הזו
  • 1 טורפים בקערה את השמנת החמוצה עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • 2 מרטיבים חיתול בד, מניחים על מסננת ואת המסננת על קערה (הגבינה תגיר לשם את הנוזלים).
  • 3 מעבירים את התערובת אל חיתול הבד, עוטפים היטב ומניחים במקרר ללילה. בבוקר תחכה לנו גבינת שמנת איכותית וטעימה.
  • 4 מומלץ להגיש את גבינת השמנת הביתית ביחד עם סלט גס של מלפפון ירוק, פלפל אדום, פלפל כתום ובצל סגול קטן, המתובל בשמן זית וזעתר (אפשר להוסיף גם סומאק, קרוטונים ועוד!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשדרג את גבינת השמנת עם שום ושמיר, עשבי תיבול, בצל סגול ועוד.

ציוד נדרש: חיתול בד.

הערך התזונתי של המתכון כולל את כל הגבינה (כמו שרואים בתמונה עם הסלט) ואינו כולל את סלט הירקות והתיבול. זמן ההכנה לא כולל את זמן השהיית הגבינה במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 71.4% 12.9% 15.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 2.5 (2.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב