דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 221 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז לבן
אורז לבן קל להכנה, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 לשטוף היטב את האורז במים, לסנן ולייבש.
  • 2 לחמם את השמן בסיר, להוסיף את האורז, לטגן מעט תוך כדי ערבוב כך שהשמן יצפה את כל האורז.
  • 3 להוסיף את המים הרותחים, להביא לכדי ביעבוע, להוסיף את המלח ולערבב. לכסות את הסיר במכסה ולבשל על להבה נמוכה מאוד למשך כ- 20-30 דקות.
  • 4 להסיר את המכסה ולערבב בעדינות (חשוב) באמצעות מזלג כדי להפריד את הגרגירים וליצור "אורז אחד אחד".
  • 5 לכסות שוב במכסה ולהמתין כ- 15 דקות (ניתן להניח על הסיר מגבת נקייה ועליה להניח את המכסה).
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר בישול.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יחס האורז והמים הינו 1:2 (במידה ואתם מתכוונים להכפיל כמויות).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 17.7% 8.1% 72%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב