דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

23 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה (22-24 יחידות (קוטר 18 ס"מ))

  • הרביכה
  • קמח לבן - כף גדושה (25 גרם)
  • מים - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
  • שמרים יבשים -  כפות - סה"כ (17 גרם)
  • מים - 8 כוסות - סה"כ (1.92 ליטר)
    חמימים
  • מלח - כף שטוחה
  • לשימון המחבת (עם נייר סופג)
  • שמן קנולה - כפית (5 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחוח תימני
פיתה תימנית טעימה ביותר שנקראת לחוח
  • 1 הכנת הרביכה: לערבב בקערית את הקמח והמים, לחמם במיקרוגל למשך כמה שניות כדי שהקמח יימס והרביכה תהיה חמימה, לערבב היטב שוב ולהניח בצד.
  • 2 לערבב היטב בקערה גדולה באמצעות מטרפה ידנית את הקמח, הסוכר, השמרים היבשים והמים החמימים, עד לקבלת בלילה ללא גושים.
  • 3 להוסיף לבלילה את המלח ולהמשיך לטרוף היטב את הבלילה עד שהיא חלקה ונוזלית.
  • 4 להוסיף את הרביכה אל הבלילה, לערבב היטב ולהניח בצד מכוסה למשך כרבע שעה. לערבב שוב, לכסות ולהתפיח כשעה במקום חמים. הבלילה אמורה להעלות בועות.
  • 5 להניח מחבת טפלון על הגז, לחמם לחום גבוה ולשמן בעזרת נייר סופג (רק בפעם הראשונה).
  • 6 לצקת מהבלילה (להיעזר במצקת מרק) אל המחבת החמה ולנענע את המחבת כדי שהבלילה תתפשט בכל שטחה (ממש כמו הכנת פנקייק/בלינצ`ס).
  • 7 כשהלחוח מעלה בועות על כל שטחו במחבת ומאבד מהמראה הבצקי שלו - מוציאים אותו מהמחבת אל מגש מרופד במגבת גדולה שתוכל לכסות את ערימת הלחוח (חשוב). שימו לב: אין צורך להפוך את הלחוח לטיגון לצד השני.
  • 8 חשוב: בין הכנת לחוח ללחוח יש לשטוף במי ברז את תחתית המחבת החיצונית על מנת לקררה, לחמם שוב את המחבת ולצקת שוב מהבלילה, וכך חוזר חלילה (אין צורך לשמן שוב).
  • 9 מתקבל לחוח תימני ביתי מושלם שאתם חייבים לאמץ.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הטיפ הכי חשוב להכנת לחוח תימני מוצלח הוא צינון המחבת הלוהטת (אחרת הלחוח החדש שנוסיף למחבת יישרף). יש שעובדים עם 2 מחבתות, וכשאחת בשימוש - השנייה מצטננת. אפשר גם להשתמש במחבת אחת ולהרטיב את התחתית במי ברז בין לחוח ללחוח ככתוב.

איך יודעים שהצלחנו בהכנת הלחוח? הרכות החיצונית שלו. כשעורמים את הלחוח אחד על השני, יש לדאוג שהלחוח הראשון יהיה עם החורים למעלה והשני עם החורים למטה וכך הלאה - כך שומרים שלא יידבקו אחד לשני.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 1.7% 12.7% 85.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב