מצרכים למתכון
2 מנות/יחידות, 509 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מנת סביח שאתם חייבים לאמץ
- 1 שמים בקערת המיקסר את השמרים, הסוכר, וכוס מים, מערבלים, משאירים כ- 10 דקות לראש עיסה (נותנים לשמרים להתמוסס עם הסוכר והמים - גורם לבצק להיות הרבה יותר אוורירי), לאחר מכן מוסיפים את הקמח, מפעילים את המיקסר, ותוך כדי לישה מוסיפים את המים לפי הצורך.
- 2 לאחר שמתקבל גוש בצק מוסיפים את המלח ושמן הזית, ולשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך מאוד ואוורירי.
- 3 משמנים קערה, מניחים בה את הבצק, עוטפים בניילון נצמד או במגבת (אני שמה גם קופסת גפרורים וראש של שום בין הניילון הנצמד למגבת - למדתי את זה מסבתא, ואני לא יודעת למה בדיוק - אבל זה עוזר לבק לתפוח הרבה יותר) ומתפיחים במקום חמים למשך כשעה עד להכפלת הנפח. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 250 מעלות צלזיוס.
- 4 מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים שווים, פותחים כל כדור עם ידיים רטובות ועם אצבעות משומנות בשמן זית עושים טביעות אצבעות על הבצק.
- 5 אופים בתנור החם בחלק העליון של התנור במשך כ- 10 דקות או עד להזהבה מלמעלה, מורידים לתחתית התנור וממשיכים לאפות כ- 15 דקות נוספות.
- 6 מוציאים מהתנור ומתחילים להרכיב את הסביח על הפוקאצ`ה החמה והמוכנה: חומוס, חצילים מטוגנים, סלט ירקות או ירקות חתוכים, ביצים קשות, מלפפון חמוץ, תפוחי אדמה מטוגנים, עשבי תיבול, טחינה, עמבה וכל מה שאתם אוהבים בתוך הסביח שלכם. מתקבלת פוקאצ`ת סביח פשוט מושלמת!
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מיקסר.
הערך התזונתי לא כולל את כל מרכיבי הסביח אלא את בצק הפוקאצ`ה בלבד.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
12.2% |
11.1% |
76.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב