דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 3 כוסות - סה"כ (465 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    פושרים
  • מלח - כפית שטוחה
  • תערובת הזעתר
  • זעתר - 6 כפיות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
  • שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • הגבינה המלוחה
  • צפתית 5% - קופסת פלסטיק (250 גרם)
    או כל גבינה מלוחה אחרת

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיתות עם שמן זית, זעתר וגבינה על המחבת
אחת הפיתות הטעימות שתכינו
  • 1 לערבב את הקמח עם השמרים. להוסיף את הסוכר, השמן וכוס מים, להתחיל ללוש, כשמתחיל להתגבש לבצק להוסיף את המלח ואת המים הנותרים. ללוש כמה דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק, אם חסר מים להוסיף עוד, כל פעם כף. לכסות את הבצק ולהתפיח פעמיים (בפעם הראשונה למשך כשעה ובפעם השנייה למשך כחצי שעה).
  • 2 לחלק את הבצק ל- 12 כדורים. לרדד כל כדור על משטח מקומח לגודל של פיתה ולחכות כ- 10 דקות (מי שאוהב את הפיתות שלו יותר דקות כמוני - יש לרדד שוב ולחכות עוד כ- 5 דקות).
  • 3 לחמם היטב מחבת ולהוריד מעט את החום לאחר שהתחממה. להניח את הפיתה על המחבת ולכסות עם מכסה. אחרי כדקה וחצי כשזה משחים (לבדוק כל הזמן) - להפוך לצד השני, למרוח מעל את תערובת הזעתר ולפזר קוביות קטנות של גבינה מלוחה מעל.
  • 4 לכסות את המחבת שוב עד להשחמה בתחתית ועד שהגבינה נמסה.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את הגבינה הצפתית בגבינת חמד, בולגרית או פטה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 24.6% 14.2% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב