דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 441 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמים)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם גיאורגי לשבת
לחם מושלם של העדה הגיאורגית
  • 1 לערבב את הקמח עם השמרים. להוסיף את הסוכר והשמן, ולהמשיך לערבב. להוסיף 2 כוסות מים פושרים ולהתחיל ללוש כמה דקות. להוסיף עוד כחצי כוס מים ואת המלח, ולהמשיך ללוש. את המים הנותרים (כחצי כוס) להוסיף בהדרגה ולפי צורך. הבצק צריך להיות דביק אבל לא דליל מדי. אני לשה ידנית ולא במיקסר, אך לשיקולכם.
  • 2 לשמן מעט את הבצק מלמעלה, לכסות ולהתפיח כשעה.
  • 3 להוריד את נפח הבצק, ללוש מעט ולהתפיח פעם שנייה כחצי שעה.
  • 4 להוריד שוב את הנפח, להעביר את הבצק על שיש מקומח ולאסוף אותו כדי שלא יידבק. לחלק אותו ל- 4 חלקים שווים.
  • 5 כל חלק ללוש לכדור חלק ולהניח על שיש מקומח במרווחים. לכסות בשקית רופפת מעל כדי שלא יתייבשו ולהתפיח כ- 15 דקות. בינתיים לחמם את התנור על טורבו לחום של 250 מעלות (להכניס את תבנית האפייה של התנור כדי שתתחמם גם כן (אני אופה כל פעם 2 לחמים בתבנית).
  • 6 למלא קערה במי ברז, להניח בה 2 כדורי בצק כך שיצופו במים למשך כדקה (להפוך מדי פעם).
  • 7 להוציא את תבנית האפייה החמה ולהניח עליה נייר אפייה. להוציא כדור בצק מהמים, להניח על נייר האפייה ולמתוח את הבצק לגודל הרצוי. לעשות גומות בבצק (לא בקצות האצבעות אלא בצד הידיים ולאורך הבצק).
  • 8 להכניס לאפייה בתנור על השלב הכי תחתון ולאפות כ- 20 דקות עד שמתקבל צבע מעט זהוב. להרים מנייר האפייה ולהניח לקירור על רשת. לאחר כ- 4 דקות להניח מעל מגבת נקייה.
  • 9 את שתי כדורי הבצק הנותרים להניח גם כן בקערת המים ממש לפני שמוציאים את הלחמים הראשונים מהתנור (כך התבנית נשארת חמה, יש להחליף את נייר האפייה). מתקבל לחם גיאורגי פשוט מושלם!
  • 10 בתיאבון חיוך

אפשר להכין לחמים קטנים יותר (לחלק את הבצק ל- 6 חלקים).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 7.3% 12.4% 80.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב