דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם גיאורגי לשבת
לחם גיאורגי לשבת
לחם גיאורגי לשבת
לחם מושלם של העדה הגיאורגית

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 441 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את הקמח עם השמרים. להוסיף את הסוכר והשמן, ולהמשיך לערבב. להוסיף 2 כוסות מים פושרים ולהתחיל ללוש כמה דקות. להוסיף עוד כחצי כוס מים ואת המלח, ולהמשיך ללוש. את המים הנותרים (כחצי כוס) להוסיף בהדרגה ולפי צורך. הבצק צריך להיות דביק אבל לא דליל מדי. אני לשה ידנית ולא במיקסר, אך לשיקולכם.
  • 2 לשמן מעט את הבצק מלמעלה, לכסות ולהתפיח כשעה.
  • 3 להוריד את נפח הבצק, ללוש מעט ולהתפיח פעם שנייה כחצי שעה.
  • 4 להוריד שוב את הנפח, להעביר את הבצק על שיש מקומח ולאסוף אותו כדי שלא יידבק. לחלק אותו ל- 4 חלקים שווים.
  • 5 כל חלק ללוש לכדור חלק ולהניח על שיש מקומח במרווחים. לכסות בשקית רופפת מעל כדי שלא יתייבשו ולהתפיח כ- 15 דקות. בינתיים לחמם את התנור על טורבו לחום של 250 מעלות (להכניס את תבנית האפייה של התנור כדי שתתחמם גם כן (אני אופה כל פעם 2 לחמים בתבנית).
  • 6 למלא קערה במי ברז, להניח בה 2 כדורי בצק כך שיצופו במים למשך כדקה (להפוך מדי פעם).
  • 7 להוציא את תבנית האפייה החמה ולהניח עליה נייר אפייה. להוציא כדור בצק מהמים, להניח על נייר האפייה ולמתוח את הבצק לגודל הרצוי. לעשות גומות בבצק (לא בקצות האצבעות אלא בצד הידיים ולאורך הבצק).
  • 8 להכניס לאפייה בתנור על השלב הכי תחתון ולאפות כ- 20 דקות עד שמתקבל צבע מעט זהוב. להרים מנייר האפייה ולהניח לקירור על רשת. לאחר כ- 4 דקות להניח מעל מגבת נקייה.
  • 9 את שתי כדורי הבצק הנותרים להניח גם כן בקערת המים ממש לפני שמוציאים את הלחמים הראשונים מהתנור (כך התבנית נשארת חמה, יש להחליף את נייר האפייה). מתקבל לחם גיאורגי פשוט מושלם!
  • 10 בתיאבון חיוך

אפשר להכין לחמים קטנים יותר (לחלק את הבצק ל- 6 חלקים).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)964219
חלבונים (גרם)27.5 6.24
פחמימות (גרם)17941
מתוכן סוכרים (גרם)3.75 0.85
שומנים (גרם)16.3 3.7
מתוכם שומן רווי (גרם)0.9 0.2
נתרן (מ"ג)1,694384.3
מים (גרם)164.8437.4
ויטמין B (מק"ג)0.710.16
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)6.011.36
ברזל (מ"ג)0.020
מגנזיום (מ"ג)1.690.38
אבץ (מ"ג)0.020
אשלגן (מ"ג)0.420.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 7.3% 12.4% 80.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.