דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם ללא לישה מ- 5 מרכיבים בלבד
לחם ללא לישה מ- 5 מרכיבים בלבד
לחם ללא לישה מ- 5 מרכיבים בלבד
לחם טעים ללא צורך בלישת הבצק

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי הפרוסות (סה"כ כיכר לחם אחת))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה את המים ביחד עם השמרים והדבש, ולהמתין 5-10 דקות עד שהשמרים יתססו. להוסיף את הקמח והמלח, ולערבב באמצעות לקקן עד לקבלת עיסה אחידה (הבצק מאוד נוזלי ודביק - וזה בסדר).
  • 2 בשלב הזה אפשר לשלב בבצק תוספות מעניינות כמו בצל מטוגן, זעתר, עשבי תיבול וכדומה (לא חובה).
  • 3 להתפיח את הבצק כשעה וחצי-שעתיים (הבצק צריך להכפיל את נפחו).
  • 4 לשטח את הבצק על משטח מקומח, לקפל אותו משני הצדדים, לכדרר לעיגול יפה ולהניח למנוחה נוספת של כחצי שעה (הבצק קצת קשה לעבודה, מצריך סבלנות).
  • 5 בינתיים, לחמם סיר יצוק בתנור בחום של 220 מעלות (הסיר צריך להיות מספיק גדול כדי להכיל את כל הבצק, אני השתמשתי בסיר בקוטר 24 ס"מ).
  • 6 כשהסיר חם, להוציא אותו מהתנור ולהכניס לתוכו בזהירות את הבצק. לאפות את הלחם בסיר מכוסה למשך כ- 30 דקות, ו- 10 דקות נוספות ללא המכסה. מתקבל לחם ללא לישה פשוט מושלם שאתם חייבים לנסות!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר יצוק לאפייה בתנור.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות האופציונליות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מאיה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)180196
חלבונים (גרם)5.98 6.51
פחמימות (גרם)3841
מתוכן סוכרים (גרם)0.89 0.97
שומנים (גרם)0.56 0.61
מתוכם שומן רווי (גרם)0.01 0.01
נתרן (מ"ג)353.72384.89
סיבים תזונתיים (גרם)0.3 0.33
מים (גרם)39.1242.56
ויטמין B (מק"ג)2.282.48
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.020.02
ויטמין C (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.441.57
ברזל (מ"ג)0.010.01
מגנזיום (מ"ג)0.420.45
זרחן (מ"ג)0.040.04
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.540.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 1.3% 13.4% 84.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.