דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם אגוזים, שום ועשבי תיבול
לחם אגוזים, שום ועשבי תיבול
שילוב נפלא של מרכיבים בלחם

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 44 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להעביר אל קערת המיקסר את כל המצרכים מלבד המלח והמים, ללוש במשך כ- 3 דקות, להוסיף את המלח וגם את המים בהדרגה ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק.
  • 2 להעביר את הבצק אל קערה מקומחת, לכסות עם מגבת לחה ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחלק את הבצק לשני חלקים שווים, לעצב לכיכרות לחם, להניח בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה ולהתפיח כחצי שעה נוספת.
  • 4 לחרוץ בעזרת סכין חדה על הלחמים ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 210 מעלות למשך כ- 15 דקות עם קערית מים רותחים בתוך התנור. לאחר מכן, להוציא את הקערית, להנמיך ל- 190 מעלות ולהמשיך לאפות כ- 15 דקות נוספות. מתקבל לחם אגוזים ושום פשוט מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להקפאה. לא מומלץ לפרוס את הלחם כשהוא רק יוצא מהתנור, אלא להמתין כשעה.

ציוד נדרש: מיקסר.

הערך התזונתי לא כולל את עלי המרווה. ניתן להוסיף גם שום כתוש טרי - אני פחות אוהבת כי הטעם כך יותר מדי דומיננטי לטעמי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של חיה אילונה דר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)124285
חלבונים (גרם)3.04 6.95
פחמימות (גרם)1638
מתוכן סוכרים (גרם)0.09 0.21
שומנים (גרם)4.91 11.24
מתוכם שומן רווי (גרם)0.6 1.37
נתרן (מ"ג)275.54630.4
סיבים תזונתיים (גרם)0.22 0.51
מים (גרם)14.6933.6
ויטמין A (מק"ג)0.20.45
ויטמין B (מ"ג)0.912.09
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.22
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.741.7
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.3819.17
ויטמין C (מ"ג)1.543.52
ויטמין E (מ"ג)00.01
סידן (מ"ג)21.2848.69
ברזל (מ"ג)0.71.6
מגנזיום (מ"ג)1.884.3
זרחן (מ"ג)23.1552.96
אבץ (מ"ג)0.030.08
אשלגן (מ"ג)9.9722.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 20% 12.4% 66.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.