דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם שום
לחם שום
לחם שום ואורגנו ביתי וטעים

מצרכים למתכון

45 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המקלונים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 למיקסר עם וו לישה מוסיפים את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים במשך כחצי דקה. מוסיפים בהדרגה את המים ולאחר מכן את שמן הזית. לשים כ- 8 דקות על מהירות בינונית. 2 דקות לפני הסוף מוסיפים את המלח ועשבי התיבול הקצוצים.
  • 2 מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה. מתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח מכוסה במגבת.
  • 3 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, מרדדים קלות כל חלק לעיגול (יחסית עבה) וחותכים עם גלגלת של פיצה למקלונים ארוכים.
  • 4 מעבירים את המקלונים לתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים התפחה שנייה למשך כ- 20 דקות.
  • 5 מערבבים את כל מרכיבי הציפוי בקערה קטנה ומורחים את תערובת הציפוי על כל מקלון.
  • 6 אופים בתנור שחומם לחום של 240 מעלות למשך כ- 18 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

הערך התזונתי לא כולל את האורגנו. כמות המצרכים ניתנת לשינוי לפי האהבה לשום ולאורגנו.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)113266
חלבונים (גרם)2.32 5.45
פחמימות (גרם)1740
מתוכן סוכרים (גרם)0.13 0.3
שומנים (גרם)3.91 9.18
מתוכם שומן רווי (גרם)0.56 1.32
נתרן (מ"ג)155.83365.99
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.08
מים (גרם)14.2333.43
ויטמין B (מ"ג)44.260.1
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.050.11
ויטמין C (מ"ג)0.491.14
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.030.06
סידן (מ"ג)3.317.78
ברזל (מ"ג)0.030.07
מגנזיום (מ"ג)0.531.24
זרחן (מ"ג)2.385.59
אבץ (מ"ג)0.020.05
אשלגן (מ"ג)6.2714.73
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 16.8% 9.9% 73.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?