דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם שום
לחם שום
לחם שום ואורגנו ביתי וטעים

מצרכים למתכון

45 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המקלונים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים במשך כחצי דקה.
  • 2 מוסיפים בהדרגה את המים ולאחר מכן את שמן הזית.
  • 3 לשים כ- 8 דקות על מהירות בינונית. 2 דקות לפני הסוף מוסיפים את המלח ועשבי התיבול הקצוצים.
  • 4 מוציאים את הבצק ומעבירים אותו לקערה. מתפיחים כשעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו מכוסה במגבת.
  • 5 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
  • 6 מרדדים קלות כל חלק לעיגול (יחסית עבה).
  • 7 חותכים עם גלגלת של פיצה למקלונים ארוכים.
  • 8 מעבירים את המקלונים לתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים התפחה שנייה למשך כ- 20 דקות.
  • 9 מערבבים את כל מצרכים הציפוי בקערה קטנה ומורחים את תערובת הציפוי על כל מקלון.
  • 10 אופים בתנור שחומם לחום של 240 מעלות למשך כ- 18 דקות.
  • 11 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את האורגנו. כמות המצרכים ניתנת לשינוי לפי האהבה לשום ולאורגנו.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)113 קלוריות266 קלוריות
חלבונים2.3 גרם5.5 גרם
פחמימות17 גרם40 גרם
מתוכן סוכרים126.6 מ"ג297.3 מ"ג
שומנים3.9 גרם9.2 גרם
מתוכם שומן רווי561.4 מ"ג1,318.5 מ"ג
נתרן155.8 מ"ג366 מ"ג
סיבים תזונתיים32.7 מ"ג76.7 מ"ג
מים14.2 גרם33.4 גרם
ויטמין B (סה"כ)44.3 מק"ג104 מק"ג
ויטמין B13.1 מק"ג7.3 מק"ג
ויטמין B21.7 מק"ג4.1 מק"ג
ויטמין B310.9 מק"ג25.6 מק"ג
ויטמין B59.3 מק"ג21.8 מק"ג
ויטמין B619.2 מק"ג45.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B90 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין C485.3 מק"ג1,139.9 מק"ג
ויטמין E1.2 מק"ג2.9 מק"ג
ויטמין K0 מק"ג0.1 מק"ג
סידן3.3 מ"ג7.8 מ"ג
ברזל27.9 מק"ג65.4 מק"ג
מגנזיום526.2 מק"ג1,235.9 מק"ג
זרחן2.4 מ"ג5.6 מ"ג
אבץ19.8 מק"ג46.5 מק"ג
אשלגן6.3 מ"ג14.7 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות3.9 מ"ג9.1 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3311.1 מק"ג730.7 מק"ג
חומצה לינולאית-אומגה 63.6 מ"ג8.4 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות171.1 מק"ג401.9 מק"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9171.1 מק"ג401.9 מק"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 16.8% 9.9% 73.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?