דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות שום ביתיות
לחמניות שום ביתיות
לחמניות שום קלות להכנה

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 171 גרם למנה\יחידה (כ- 14 לחמניות שום)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • שמרים יבשים - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
  • סוכר -  כפות שטוחות - סה"כ (23 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    בערך - תלוי בסוג הקמח
  • חמאת השום
  • חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
    חמאה מומסת
  • שום - 4 שיניים
    כתושות
  • פטרוזיליה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (13 גרם)
    קצוצה - לפי הטעם
  • בזיליקום - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (11 גרם)
    קצוץ - לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם תנור ל- 170 מעלות מראש.
  • 2 לנפות קמח לקערה ולערבב עם השמרים והסוכר.
  • 3 להוסיף מלח ושמן זית, וללוש במיקסר בוו לישה במהירות בינונית במשך כ- 10 דקות מלאות, תוך כדי הכנסת המים, עד הגעה למרקם אחיד, רך וגמיש.
  • 4 להניח להתפחה עד להכפלת הנפח, כ- 35 דקות ביום חם. לאחר שהבצק תפח לחבוט בו עד להוצאה מלאה של האוויר וליצור עיגולים.
  • 5 לעצב לחמניות בצורה הרצויה ולהניח להתפחה נוספת כ- 25 דקות.
  • 6 בינתיים בנפרד לערבב את החמאה, השום הכתוש ועשבי התיבול.
  • 7 למרוח בנדיבות את הלחמניות ב- 1/3 מחמאת השום.
  • 8 להכניס לתנור ולאפות כ- 25 דקות או עד שהלחמניות זהובות והתחתיות אפויות.
  • 9 לאחר 20 דקות אפייה להוציא את הלחמניות מהתנור, למרוח שוב בנדיבות 1/3 מחמאת שום ולהכניס לסיום אפייה ל- 5-10 דקות.
  • 10 בתום האפייה יש למרוח שוב 1/3 מחמאת השום הנותרת על הלחמניות.
  • 11 בתיאבון חיוך

יוצאת כמות של 14 לחמניות בינוניות, ואם מכינים במקלות יוצא מגש שלם של תנור. זמני האפייה עשויים להשתנות מתנור לתנור.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נועה דרוקר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)443259
חלבונים (גרם)7.89 4.61
פחמימות (גרם)5633
מתוכן סוכרים (גרם)1.64 0.96
שומנים (גרם)20.91 12.22
מתוכם שומן רווי (גרם)8.2 4.79
כולסטרול (מ"ג)35.14 20.53
נתרן (מ"ג)253.92148.37
סיבים תזונתיים (גרם)0.08 0.05
מים (גרם)71.241.6
ויטמין A (מק"ג)5.883.44
ויטמין B (מק"ג)87.8951.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.961.15
ויטמין C (מ"ג)1.961.14
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)3,3481,956
סידן (מ"ג)8.54.97
ברזל (מ"ג)0.120.07
מגנזיום (מ"ג)2.151.26
זרחן (מ"ג)4.032.35
אבץ (מ"ג)0.050.03
אשלגן (מ"ג)15.429.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 24.6% 9.3% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.