דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שני מתכונים בתוך מתכון אחד

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשים את חומרי הבצק לבצק רך וחלק (במקום 1/3 כוס שמן זית ניתן להשתמש בשמן קנולה), מורחים מעט שמן זית (כף) על
  • הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מורידים את האוויר מהבצק שתפח ושוב מתפיחים כחצי שעה.
  • 3 בינתיים מכינים את מלית הפטריות - מטגנים בצל סגול גדול
  • פרוס לאורכו במעט שמן זית עד שקיפות.
  • 4 מוסיפים חצי גמבה שפרסנו לרצועות, מטגנים מעט עד ריכוך ובסוף
  • מוסיפים קופסה של פטריות שמפיניון, מעט פלפל שחור גרוס ומלח.
  • 5 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים לכדורים
  • (אני חילקתי ל- 18 כדורים). משהים שוב כרבע שעה ויוצרים לחמניות בצורה שרוצים.
  • 6 מתפיחים שוב על התבנית, מורחים תערובת של שום קצוץ ושמן זית ומפזרים עלי זעתר יבשים (10 כדורי בצק). משטחים את 8 כדורי בצק שנותרו וממלאים במלית הפטריות.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כרבע שעה.
  • 8 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)309219
חלבונים (גרם)6.54 4.65
פחמימות (גרם)4633
מתוכן סוכרים (גרם)2.92 2.07
שומנים (גרם)11.01 7.83
מתוכם שומן רווי (גרם)1.59 1.13
נתרן (מ"ג)449.87319.69
סיבים תזונתיים (גרם)0.33 0.24
מים (גרם)54.438.66
ויטמין A (מק"ג)7.555.37
ויטמין B (מ"ג)0.160.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.552.53
ויטמין C (מ"ג)9.977.08
ויטמין E (מ"ג)0.090.06
ויטמין K (מק"ג)0.360.26
סידן (מ"ג)7.115.06
ברזל (מ"ג)0.090.06
מגנזיום (מ"ג)3.042.16
זרחן (מ"ג)8.435.99
אבץ (מ"ג)0.060.04
אשלגן (מ"ג)42.0729.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 17.2% 10.2% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?