דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אצבעות לחם שום
אצבעות לחם שום
אצבעות לחם שום

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (כ- 40 אצבעות שום)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לנפות את הקמח.
  • 2 להוסיף שמרים וסוכר ולערבב.
  • 3 להוסיף שמן זית ומלח הימלאיה דק ולערבב.
  • 4 להוסיף 2 כוסות מים ואם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים עד שמתקבל בצק לא דביק ונוח לעבודה.
  • 5 ללוש את הבצק כ- 3 דקות ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 6 מערבבים בצלוחית את שמן הזית עם הפטרוזיליה ועם השום.
  • 7 מחלקים את הבצק התפוח ל- 4 חלקים.
  • 8 מפזרים סולת על נייר אפייה, ומרדדים כל אחד מהחלקים על הסולת לעובי של כ- 1 ס"מ.
  • 9 חותכים לאצבעות בעזרת גלגלת פיצה.
  • 10 אם רוצים את הלחמניות יפות וישרות אז חותכים את הקצוות בעזרת גלגלת הפיצה ואת השאריות מעבירים לשאר חלקי הבצק.
  • 11 מורחים על האצבעות מהתערובת של שמן הזית, הפטרוזיליה והשום, ומפזרים מלח הימלאיה עבה לפי הטעם (כ- 2 כפות).
  • 12 אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.
  • 13 כשמוציאים מהתנור מורחים שוב מתערובת שמן הזית, הפטרוזיליה והשום (בעדינות כדי לא להפיל את המלח הגס).
  • 14 בתאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר באתר של מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)216479
חלבונים (גרם)3.94 8.74
פחמימות (גרם)1840
מתוכן סוכרים (גרם)0.01 0.02
שומנים (גרם)11.57 25.66
מתוכם שומן רווי (גרם)1.69 3.74
נתרן (מ"ג)645.351,432
סיבים תזונתיים (גרם)1.15 2.54
מים (גרם)0.010.03
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)11.0124.43
ויטמין B (מ"ג)2.355.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.36
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.13
ויטמין B3 (מ"ג)2.134.72
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.270.6
ויטמין C (מ"ג)0.180.41
ויטמין E (מ"ג)0.010.02
ויטמין K (מק"ג)2.044.52
סידן (מ"ג)6.8715.25
ברזל (מ"ג)1.192.64
מגנזיום (מ"ג)2.936.51
זרחן (מ"ג)2.876.37
אבץ (מ"ג)0.010.02
אשלגן (מ"ג)11.8926.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 33.5% 11.4% 51.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.