דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אצבעות לחם שום
אצבעות לחם שום
אצבעות לחם שום

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (כ- 40 אצבעות שום)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לנפות את הקמח.
  • 2 להוסיף שמרים וסוכר ולערבב.
  • 3 להוסיף שמן זית ומלח הימלאיה דק ולערבב.
  • 4 להוסיף 2 כוסות מים ואם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים עד שמתקבל בצק לא דביק ונוח לעבודה.
  • 5 ללוש את הבצק כ- 3 דקות ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 6 מערבבים בצלוחית את שמן הזית עם הפטרוזיליה ועם השום.
  • 7 מחלקים את הבצק התפוח ל- 4 חלקים.
  • 8 מפזרים סולת על נייר אפייה, ומרדדים כל אחד מהחלקים על הסולת לעובי של כ- 1 ס"מ.
  • 9 חותכים לאצבעות בעזרת גלגלת פיצה.
  • 10 אם רוצים את הלחמניות יפות וישרות אז חותכים את הקצוות בעזרת גלגלת הפיצה ואת השאריות מעבירים לשאר חלקי הבצק.
  • 11 מורחים על האצבעות מהתערובת של שמן הזית, הפטרוזיליה והשום, ומפזרים מלח הימלאיה עבה לפי הטעם (כ- 2 כפות).
  • 12 אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.
  • 13 כשמוציאים מהתנור מורחים שוב מתערובת שמן הזית, הפטרוזיליה והשום (בעדינות כדי לא להפיל את המלח הגס).
  • 14 בתאבון חיוך
- פרסומת -

בואו לבקר באתר של מור

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)216 קלוריות479 קלוריות
חלבונים3.9 גרם8.7 גרם
פחמימות18 גרם40 גרם
מתוכן סוכרים10.9 מ"ג24.2 מ"ג
שומנים11.6 גרם25.7 גרם
מתוכם שומן רווי1.7 גרם3.7 גרם
נתרן645.4 מ"ג1,431.7 מ"ג
סיבים תזונתיים1.1 גרם2.5 גרם
מים13.5 מ"ג30 מ"ג
ליקופן0.6 מק"ג1.3 מק"ג
ויטמין A11 מק"ג24.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)2.4 מ"ג5.2 מ"ג
ויטמין B1162.8 מק"ג361.1 מק"ג
ויטמין B259.3 מק"ג131.7 מק"ג
ויטמין B32.1 מ"ג4.7 מ"ג
ויטמין B61.5 מק"ג3.3 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B90.3 מק"ג0.6 מק"ג
ויטמין C183 מק"ג406 מק"ג
ויטמין E10.4 מק"ג23 מק"ג
ויטמין K2 מק"ג4.5 מק"ג
סידן6.9 מ"ג15.3 מ"ג
ברזל1.2 מ"ג2.6 מ"ג
מגנזיום2.9 מ"ג6.5 מ"ג
זרחן2.9 מ"ג6.4 מ"ג
אבץ7.1 מק"ג15.8 מק"ג
אשלגן11.9 מ"ג26.4 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות687 מק"ג1,524.1 מק"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6687 מק"ג1,524.1 מק"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות4.9 מ"ג10.8 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 94.9 מ"ג10.8 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 33.5% 11.4% 51.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪