דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (כ- 40 אצבעות שום)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אצבעות לחם שום
  • 1 לנפות את הקמח.
  • 2 להוסיף שמרים וסוכר ולערבב.
  • 3 להוסיף שמן זית ומלח הימלאיה דק ולערבב.
  • 4 להוסיף 2 כוסות מים ואם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים עד שמתקבל בצק לא דביק ונוח לעבודה.
  • 5 ללוש את הבצק כ- 3 דקות ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח.
  • 6 מערבבים בצלוחית את שמן הזית עם הפטרוזיליה ועם השום.
  • 7 מחלקים את הבצק התפוח ל- 4 חלקים.
  • 8 מפזרים סולת על נייר אפייה, ומרדדים כל אחד מהחלקים על הסולת לעובי של כ- 1 ס"מ.
  • 9 חותכים לאצבעות בעזרת גלגלת פיצה.
  • 10 אם רוצים את הלחמניות יפות וישרות אז חותכים את הקצוות בעזרת גלגלת הפיצה ואת השאריות מעבירים לשאר חלקי הבצק.
  • 11 מורחים על האצבעות מהתערובת של שמן הזית, הפטרוזיליה והשום, ומפזרים מלח הימלאיה עבה לפי הטעם (כ- 2 כפות).
  • 12 אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.
  • 13 כשמוציאים מהתנור מורחים שוב מתערובת שמן הזית, הפטרוזיליה והשום (בעדינות כדי לא להפיל את המלח הגס).
  • 14 בתאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 33.5% 11.4% 51.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.56 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב