דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם שום ביתי
לחם שום ביתי
מהיום מכינים לחם שום בבית

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 36 גרם למנה\יחידה (כ- 25 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להוסיף לקמח את השמרים היבשים, 3 שיני שום כתושים ורבע כוס שמן זית ולערבב.
  • 2 להוסיף מים ולהתחיל לעבד לבצק.
  • 3 להוסיף את המלח ולעבד כ- 7-8 דקות עד קבלת בצק נוח.
  • 4 לשמן קלות קערה, להניח בה את הבצק, לכסות במגבת ולהניח להתפחה של כ- 3/4 שעה.
  • 5 בינתיים, ליצוק לקערה קטנה כחצי כוס שמן זית ולתוכו לכתוש 10-12 שיני שום.
  • 6 לחמם תנור ל- 200 מעלות.
  • 7 להוציא את הבצק מהקערה ולהניחו על נייר אפייה.
  • 8 לרדד למלבן מקצה אחד של נייר האפייה עד קצהו השני (שלא יהיה דק מדי).
  • 9 לאחוז בנייר בשני הצדדים ולהעביר לתבנית.
  • 10 בעזרת מברשת להבריש את הבצק עם תערובת השמן והשום שהכנו.
  • 11 למרוח בנדיבות הן את השמן והן את השום כך שיתפזר היטב על כל הבצק (ניתן לפזר מעט מלח גס ומעט טימין או אורגנו).
  • 12 בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה לחתוך את הבצק למלבנים.
  • 13 להכניס לתנור ולאפות כ- 25 דקות עד אשר הבצק מזהיב.
  • 14 בתום האפייה להוציא מהתנור ולמרוח עוד מעט שמן זית.
  • 15 ניתן להכין גם בצורת לחמניות קטנות עגולות או מאורכות.
  • 16 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס, הטימין או האורגנו במידה ומוסיפים. ניתן להקפיא לאחר האפייה (לצנן קודם).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אביגייל פולק כהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)140393
חלבונים (גרם)2.83 7.95
פחמימות (גרם)1954
מתוכן סוכרים (גרם)0.04 0.11
שומנים (גרם)5.81 16.34
מתוכם שומן רווי (גרם)0.85 2.38
נתרן (מ"ג)140.2394.26
סיבים תזונתיים (גרם)0.08 0.23
מים (גרם)2.36.46
ויטמין B (מ"ג)0.110.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.120.33
ויטמין C (מ"ג)1.223.44
ויטמין E (מ"ג)00.01
ויטמין K (מק"ג)0.070.19
סידן (מ"ג)7.1820.2
ברזל (מ"ג)0.070.19
מגנזיום (מ"ג)0.982.77
זרחן (מ"ג)616.87
אבץ (מ"ג)0.050.13
אשלגן (מ"ג)15.7544.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 20.8% 10.1% 68.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?