מצרכים למתכון
14 מנות/יחידות, 171 גרם למנה\יחידה (כ- 14 לחמניות שום)
- הבצק
- קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
- שמרים יבשים - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
- סוכר - 1½ כפות שטוחות - סה"כ (23 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
- חמאת השום
- חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
- שום - 4 שיניים
- פטרוזיליה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (13 גרם)
- בזיליקום - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (11 גרם)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
לחמניות שום קלות להכנה
- 1 לחמם תנור ל- 170 מעלות מראש.
- 2 לנפות קמח לקערה ולערבב עם השמרים והסוכר.
- 3 להוסיף מלח ושמן זית, וללוש במיקסר בוו לישה במהירות בינונית במשך כ- 10 דקות מלאות, תוך כדי הכנסת המים, עד הגעה למרקם אחיד, רך וגמיש.
- 4 להניח להתפחה עד להכפלת הנפח, כ- 35 דקות ביום חם. לאחר שהבצק תפח לחבוט בו עד להוצאה מלאה של האוויר וליצור עיגולים.
- 5 לעצב לחמניות בצורה הרצויה ולהניח להתפחה נוספת כ- 25 דקות.
- 6 בינתיים בנפרד לערבב את החמאה, השום הכתוש ועשבי התיבול.
- 7 למרוח בנדיבות את הלחמניות ב- 1/3 מחמאת השום.
- 8 להכניס לתנור ולאפות כ- 25 דקות או עד שהלחמניות זהובות והתחתיות אפויות.
- 9 לאחר 20 דקות אפייה להוציא את הלחמניות מהתנור, למרוח שוב בנדיבות 1/3 מחמאת שום ולהכניס לסיום אפייה ל- 5-10 דקות.
- 10 בתום האפייה יש למרוח שוב 1/3 מחמאת השום הנותרת על הלחמניות.
- 11 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
יוצאת כמות של 14 לחמניות בינוניות, ואם מכינים במקלות יוצא מגש שלם של תנור. זמני האפייה עשויים להשתנות מתנור לתנור.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.1% |
24.6% |
9.3% |
66% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב