דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 171 גרם למנה\יחידה (כ- 14 לחמניות שום)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • שמרים יבשים - 3 כף - סה"כ (33 גרם)
  • סוכר -  כף שטוחה - סה"כ (23 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מים - 4 כוס - סה"כ (960 מ"ל)
    בערך - תלוי בסוג הקמח
  • חמאת השום
  • חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
    חמאה מומסת
  • שום - 4 שן
    כתושות
  • פטרוזיליה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (13 גרם)
    קצוצה - לפי הטעם
  • בזיליקום - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (11 גרם)
    קצוץ - לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחמניות שום ביתיות
לחמניות שום קלות להכנה
  • 1 לחמם תנור ל- 170 מעלות מראש.
  • 2 לנפות קמח לקערה ולערבב עם השמרים והסוכר.
  • 3 להוסיף מלח ושמן זית, וללוש במיקסר בוו לישה במהירות בינונית במשך כ- 10 דקות מלאות, תוך כדי הכנסת המים, עד הגעה למרקם אחיד, רך וגמיש.
  • 4 להניח להתפחה עד להכפלת הנפח, כ- 35 דקות ביום חם. לאחר שהבצק תפח לחבוט בו עד להוצאה מלאה של האוויר וליצור עיגולים.
  • 5 לעצב לחמניות בצורה הרצויה ולהניח להתפחה נוספת כ- 25 דקות.
  • 6 בינתיים בנפרד לערבב את החמאה, השום הכתוש ועשבי התיבול.
  • 7 למרוח בנדיבות את הלחמניות ב- 1/3 מחמאת השום.
  • 8 להכניס לתנור ולאפות כ- 25 דקות או עד שהלחמניות זהובות והתחתיות אפויות.
  • 9 לאחר 20 דקות אפייה להוציא את הלחמניות מהתנור, למרוח שוב בנדיבות 1/3 מחמאת שום ולהכניס לסיום אפייה ל- 5-10 דקות.
  • 10 בתום האפייה יש למרוח שוב 1/3 מחמאת השום הנותרת על הלחמניות.
  • 11 בתיאבון חיוך

יוצאת כמות של 14 לחמניות בינוניות, ואם מכינים במקלות יוצא מגש שלם של תנור. זמני האפייה עשויים להשתנות מתנור לתנור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 24.6% 9.3% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב