דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי הפרוסות (סה"כ כיכר לחם אחת))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם ללא לישה מ- 5 מרכיבים בלבד
לחם טעים ללא צורך בלישת הבצק
  • 1 לערבב בקערה את המים ביחד עם השמרים והדבש, ולהמתין 5-10 דקות עד שהשמרים יתססו. להוסיף את הקמח והמלח, ולערבב באמצעות לקקן עד לקבלת עיסה אחידה (הבצק מאוד נוזלי ודביק - וזה בסדר).
  • 2 בשלב הזה אפשר לשלב בבצק תוספות מעניינות כמו בצל מטוגן, זעתר, עשבי תיבול וכדומה (לא חובה).
  • 3 להתפיח את הבצק כשעה וחצי-שעתיים (הבצק צריך להכפיל את נפחו).
  • 4 לשטח את הבצק על משטח מקומח, לקפל אותו משני הצדדים, לכדרר לעיגול יפה ולהניח למנוחה נוספת של כחצי שעה (הבצק קצת קשה לעבודה, מצריך סבלנות).
  • 5 בינתיים, לחמם סיר יצוק בתנור בחום של 220 מעלות (הסיר צריך להיות מספיק גדול כדי להכיל את כל הבצק, אני השתמשתי בסיר בקוטר 24 ס"מ).
  • 6 כשהסיר חם, להוציא אותו מהתנור ולהכניס לתוכו בזהירות את הבצק. לאפות את הלחם בסיר מכוסה למשך כ- 30 דקות, ו- 10 דקות נוספות ללא המכסה. מתקבל לחם ללא לישה פשוט מושלם שאתם חייבים לנסות!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר יצוק לאפייה בתנור.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות האופציונליות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 1.3% 13.4% 84.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב