דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם ללא לישה
לחם ללא לישה
לחם ללא צורך בלישה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (כ- 30 פרוסות לחם)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנפים לקערה קמח מלא וקמח לבן.
  • 2 מוסיפים את הגרעינים והמלח ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את השמרים ומערבבים. יוצקים בהדרגה את המים, כל פעם חצי כוס, תוך כדי ערבוב עם כף עד לקבלת בצק נוזלי ודביק, אך אחיד.
  • 4 מכסים את הכלי במכסה או בניילון נצמד בצורה רופפת, מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (כשעתיים) ומעבירים למקרר את המיכל/הכלי הסגור.
  • 5 למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר, מוציאים את האוויר, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים על משטח מקומח היטב, ומקמחים גם את הידיים והבצק.
  • 6 מהדקים ומעצבים כל חתיכת בצק לכיכר עגולה תוך כדי מתיחת פני הבצק כלפי פנים עד לקבלת כדור בצק עגול וחלק.
  • 7 מתפיחים 40 דקות בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת.
  • 8 חורצים חריץ במרכז הכיכר באמצעות סכין חדשה.
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות כ- 20-25 דקות עד שהכיכר תפוחה, זהובה, ומשמיעה רעש חלול כשנוקשים עליה.
  • 10 ניתן להבריש את הכיכר במים ולצפות בגרעינים או שומשום.
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לאפות על אבן ביתית לאפיית לחמים.

מתכון ל- 3 כיכרות לחם.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של טל אברזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)137191
חלבונים (גרם)4.4 6.15
פחמימות (גרם)3042
מתוכן סוכרים (גרם)0.02 0.02
שומנים (גרם)1.59 2.23
מתוכם שומן רווי (גרם)0.29 0.4
נתרן (מ"ג)331.82463.43
סיבים תזונתיים (גרם)1.9 2.65
מים (גרם)32.0444.75
ויטמין A (מק"ג)0.050.07
ויטמין B (מ"ג)0.120.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.348.86
ויטמין C (מ"ג)0.931.31
סידן (מ"ג)20.929.19
ברזל (מ"ג)1.211.69
מגנזיום (מ"ג)4.526.31
זרחן (מ"ג)16.222.62
אבץ (מ"ג)0.170.24
אשלגן (מ"ג)14.7720.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.10.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 4.2% 11.7% 79.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.