דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם ללא לישה
לחם ללא לישה
לחם ללא צורך בלישה

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (כ- 30 פרוסות לחם)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנפים לקערה קמח מלא וקמח לבן.
  • 2 מוסיפים את הגרעינים והמלח ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את השמרים ומערבבים. יוצקים בהדרגה את המים, כל פעם חצי כוס, תוך כדי ערבוב עם כף עד לקבלת בצק נוזלי ודביק, אך אחיד.
  • 4 מכסים את הכלי במכסה או בניילון נצמד בצורה רופפת, מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (כשעתיים) ומעבירים למקרר את המיכל/הכלי הסגור.
  • 5 למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר, מוציאים את האוויר, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים על משטח מקומח היטב, ומקמחים גם את הידיים והבצק.
  • 6 מהדקים ומעצבים כל חתיכת בצק לכיכר עגולה תוך כדי מתיחת פני הבצק כלפי פנים עד לקבלת כדור בצק עגול וחלק.
  • 7 מתפיחים 40 דקות בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת.
  • 8 חורצים חריץ במרכז הכיכר באמצעות סכין חדשה.
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות כ- 20-25 דקות עד שהכיכר תפוחה, זהובה, ומשמיעה רעש חלול כשנוקשים עליה.
  • 10 ניתן להבריש את הכיכר במים ולצפות בגרעינים או שומשום.
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לאפות על אבן ביתית לאפיית לחמים.

מתכון ל- 3 כיכרות לחם.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של טל אברזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)137 קלוריות191 קלוריות
חלבונים4.4 גרם6.1 גרם
פחמימות30 גרם42 גרם
מתוכן סוכרים15.1 מ"ג21.1 מ"ג
שומנים1.6 גרם2.2 גרם
מתוכם שומן רווי285.6 מ"ג398.9 מ"ג
נתרן331.8 מ"ג463.4 מ"ג
סיבים תזונתיים1.9 גרם2.7 גרם
מים32 גרם44.8 גרם
ויטמין A0 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)116.1 מק"ג162.1 מק"ג
ויטמין B168.7 מק"ג96 מק"ג
ויטמין B241.1 מק"ג57.4 מק"ג
ויטמין B34.6 מק"ג6.4 מק"ג
ויטמין B50.9 מק"ג1.3 מק"ג
ויטמין B60.6 מק"ג0.8 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B96.3 מק"ג8.9 מק"ג
ויטמין C934.8 מק"ג1,305.6 מק"ג
סידן20.9 מ"ג29.2 מ"ג
ברזל1.2 מ"ג1.7 מ"ג
מגנזיום4.5 מ"ג6.3 מ"ג
זרחן16.2 מ"ג22.6 מ"ג
אבץ168.9 מק"ג235.8 מק"ג
אשלגן14.8 מ"ג20.6 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות141.5 מ"ג197.6 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 31.2 מ"ג1.7 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6140.1 מ"ג195.7 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות96.5 מ"ג134.8 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 995.8 מ"ג133.7 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 4.2% 11.7% 79.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪

מה דעתך?